Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι

Την ανατροπή μέσα στο Μόναχο έκανε η Τσέλσι που επικράτησε 4-3 στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) την Μπάγερν «κλέβοντάς» της το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι της», το Αλιάνζ Αρένα.

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 83’ με τον Μίλερ και όλα έδειχναν πως είχε αγκαλιάσει το τρόπαιο, αλλά ο Ντρογκμπά είχε διαφορετική γνώμη. Ισοφάρισε στο 88ο λεπτό σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο συμπαίκτης του Τσεχ κράτησε όρθια την Τσέλσι αποκρούοντας το πέναλτι του Ρόμπεν.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι όπου ήταν η σειρά ενός Ρώσου να… χαρεί. Ο λόγος για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς που είδε την ομάδα του πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς ο Τσεχ «νίκησε» τους Ολιτς και Σβαϊνστάιγκερ.

Με τον νεαρό Ράιαν Μπέρτραντ να αποτελεί την έκπληξη στην ενδεκάδα της Τσέλσι, ο Ντι Ματέο προσπάθησε να «εξολοθρεύσει» τη δεξιά πτέρυγα της Μπάγερν με Ρόμπεν και Λαμ. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπέρτραντ κατάφερε να βοηθήσει τον Ασλεϊ Κόουλ στον τομέα αυτόν κι έτσι οι Βαυαροί εκδήλωσαν τις περισσότερες προσπάθειές τους από αριστερά ή από τον άξονα. Ο Ρόμπεν στο 21΄ είδε τον Τσεχ να αποκρούει με το πόδι το σουτ και στη συνέχεια τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν να ανοίξει το σκορ.

Στο β΄ ημίχρονο η πίεση της Μπάγερν εντάθηκε και άρχισε να γίνεται… αφόρητη. Στο 80ό  λεπτό η γερμανική ομάδα είχε 23 τελικές προσπάθειες έναντι 5 της Τσέλσι, ενώ τα κόρνερ είχαν φτάσει στο… αστρονομικό 16-0. Η υπεροχή αυτή καρποφόρησε στο 83΄ όταν ο Τόμας Μίλερ εκμεταλλεύθηκε σέντρα του Κρόος και αιφνιδίασε τον Τσεχ στέλνοντας τη μπάλα στον “ουρανό” του τέρματος της Τσέλσι. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε στη βραδιά η Τσέλσι, στο 88΄, ο Μάτα έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της γερμανικής περιοχής και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με κεφαλιά ισοφάρισε στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

 

Εκεί ο ήρωας της βραδιάς, λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος. Ο Ντρογκμπά σε μία ανύποπτη φάση «γκρέμισε» τον Ριμπερί στην περιοχή στο 95’. Ο Ρόμπεν έστησε τη μπάλα στη βούλα, όμως ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου τελικά η Τσέλσι επικράτησε 4-3.

Τα πέναλτι:

Λαμ (Μπάγερν): 1-0

Μάτα (Τσέλσι):  Απέκρουσε ο Νόιερ!

Γκόμεζ (Μπάγερν): 2-0

Λουίζ (Τσέλσι): 2-1

Νόιερ (Μπάγερν): 3-1

Λάμπαρντ (Τσέλσι): 3-2

Ολιτς (Μπάγερν): απέκρουσε ο Τσεχ

Κόουλ (Τσέλσι): 3-3

Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν): απέκρουσε ο Τσεχ και δοκάρι!

Ντρογκμπά(Τσέλσι): 3-4

Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία). Κίτρινες: Σβαϊνστάιγκερ – Νταβίντ Λουϊς, Κόουλ, Ντρόγκμπα, Τόρες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοσουκ, Κοντέντο, Ριμπερί (97΄ Ολιτς), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Μίλερ (87΄ Βαν Μπούιτεν), Γκόμεζ

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Νταβίντ Λουϊς, Κέιχιλ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μπέρτραντ (73΄ Μαλουντά), Καλού (84΄ Τόρες), Μάτα, Ντρογκμπά.