«Πράσινο» το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ

To γκολ του Τοτσέ στο 62ο λεπτό του αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ εξασφάλισε στον Παναθηναϊκό το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου), με την «Ενωση» να εξασφαλίζει μεν από την πλευρά της το «καλό» εισιτήριο για τα play off του Europa League (23 και 30 Αυγούστου), αλλά και να διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου (οριακά οφσάιντ) που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Ο Χοσέ Κάρλος με «μαγική» ασίστ έβγαλε τον Λυμπερόπουλο σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι και ο Μεσσήνιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με υπόδειξη του βοηθού του Κάκου ο σκόρερ της Ενωσης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, απόφαση που ήταν λανθασμένη μιας και ο διεθνής επιθετικός καλυπτόταν και το γκολ που πέτυχε έπρεπε να μετρήσει.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο 41΄ πλησίασαν με αξιώσεις στην περιοχή, αλλά ο Σαριέγκι έδιωξε προ του Λυμπερόπουλου, ενώ στην αντεπίθεση η σέντρα του Κλέιτον βρήκε μόνο του τον Τοτσέ στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Ισπανό να πιάνει χλιαρή κεφαλιά που δεν αιφνιδίασε τον Κωνσταντόπουλο.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 52΄ με το απευθείας βολέ του Χοσέ Κάρλος από το ημικύκλιο της περιοχήςνα διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Καρνέζης.

Η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κουΐνσι στο 62΄ απέφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Αφρικανός πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή και με μία… τρελή κούρσα απέφυγε τρεις παίκτες της ΑΕΚ, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Τοτσέ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου (1-0).

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας). Κίτρινες: Κουΐνσι, Μαυρίας, Καντέ – Λαγός, Φούντας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Κλέιτον (+90΄ Πετρόπουλος), Ζέκα, Νίνης (71΄ Καραγκούνης), Κουίνσι, Τοτσέ (72΄ Μαυρίας).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς (57΄ Φούντας, 67΄ Κλωναρίδης), Κοντοές, Λαγός, Βάργκας, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (26΄ Γκούντγιονσεν), Λυμπερόπουλος, Κάρλος.