Η ΑΧΕΠΑ προσφέρει έργο στον Ελληνισμό

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου προωθεί και προσφέρει η ΑΧΕΠΑ στην γενέτειρα. Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ – τμήμα Αθηνών HJ-1 – Θυγατέρες της Πηνελόπης – τμήματα Καρυάτιδες – Έσπερος Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας Αθηνών, οργανώνουν την Κυριακή 27 Μαϊου 2012 μονοήμερη Εκδρομή, με ομάδα Ιατρών του Ευαγγελισμού-μελλών ΑΧΕΠΑ οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν Ιατρική περίθαλψη στην Γκούρα-Φενεό-Λίμνη Δόξα (Ορεινή Κορινθία).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00 π.μ. από Πολεμικό Μουσείο- Οδός Ριζάρη.

Αθήνα –Γκούρα: 08.00-10.30

Συνοδοί :Γκούρα –Φενεός 10.30-11.00

Φενεός –Λαογραφικό Μουσείο: 11.00-12.00

Άγιος Γεώργιος Φενεού 12.00-13.00

Αρχαίος Φενεός-Λίμνη Δόξα- Γκούρα 13.30-14.00

Γεύμα όλοι μαζί :14.30-16.00

Συνοδοί: Μοναστήρι Παναγιά των Βράχων 16.00-17.00

Ιατροί : Φενεός-Λίμνη Δόξα-Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου 16.00-17.30

Επιστροφή Γκούρα-Αθήνα Άφιξη περίπου στις 20.00

Οδοιπορικό

Η αναχώριση γίνεται στις  08:00 το πρωί για έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς δήμους της Κορινθίας. Η περιοχή του Φενεού εκτείνεται σε ένα τριγωνικό οροπέδιο που η μοναδικότητά του ενέπνευσε τους αρχαίους μυθογράφους να πλάσουν κάποιους από τους ωραιότερους μύθους της μυθολογίας μας. Κάνουμε στάσεις κατά την διαδρομή για να ξεκουραστούμε και για να απολαύσουμε το τοπίο.

Φθάνουμε στην Γκούρα όπου οι ιατροί, θα προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, για τρεις ωρες περίπου, στον τοπικό πληθυσμό. Στην Γκούρα υπάρχουν πολλά παλιά αρχοντικά στα γραφικά σοκάκια. Λίγο βορειότερα, στο Φενεό θα βρείτε λαογραφικό μουσείο και την πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Πολύ κοντά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξα και τα ερείπια της αρχαίας Φενεού δίπλα στο χωριό Φενεός. Μια λωρίδα γής φθάνει ως το παλαιό μοναστήρι του Αγ. Φανουρίου που μοιάζει σαν μια ζωγραφιά μέσα στα γαλήνια καθαρά νερά.

Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στην επιβλητική μονή του Αγ. Γεωργίου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή καθώς λειτούργησε ως αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας. Στο χωριό Γκούρα θα γευματίσουμε όλοι μαζί ελεύθερα και θα ξεκουραστούμε (εδώ μπορούμε να προμηθευτούμε βιολογικά προϊόντα και κρασί της περιοχής).

Λίγο βορειότερα της Γκούρας είναι τα χωριά Άνω και Κάτω Ταρσός με την φημισμένη μονή της Παναγίας των βράχων χτισμένη μέσα στον βράχο.

Το απόγευμα το ιατρικό προσωπικό θα ξεναγηθεί στην περιοχή και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €15.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής έως 23 Μαΐου 2012

Άννα Γκορίτσα 6979539651 annag@eyeongreece.gr,

*Φωτογραφία πρώτης σελίδας, η Λίμνη Δόξα.