Το 6ο Συνέδριο Απόδημης Κυπριακής Νεολαίας

 

Με χαιρετισμό του Α΄ Σύμβουλου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Καραγιώργη άρχισε το 6ο Συνέδριο της Νεολαίας ΟΚΟΕ στην Κυπριακή Εστία, Πλάκα, Αθήνα. Στην ομιλία του ο κ. Καραγιώργης, έκφρασε την εκτίμηση της Κυπριακής Πολιτείας στην προσφορά της Απόδημης Κυπριακής Νεολαίας, και διαβεβαίωσε για το συνεχές ενδιαφέρον της πολιτείας στην Απόδημη νεολαία και γενικότερα το Αποδημικό Κίνημα.

Ακολούθησε ενημέρωση για το Κυπριακό από τον Α΄ Σύμβουλο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Καραγιώργη,και ερωτήσεις- συζήτηση για την σημερινή κατάσταση της προσπάθειας εξεύρεσης μια δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης. Ο κ. Καραγιώργης ακόμα ενημέρωσε το Συνέδριο για τα θέματα της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. που αρχίζει την 1η Ιουλίου.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΚΟΕ απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΚΟΕ Γεώργιος Μιχαηλίδης, και το μέλος του ΚΣ της ΟΚΟΕ και πρώην Πρόεδρος της Νεολαίας ΟΚΟΕ Σταύρος Πολυβίου.

Το συνέδριο συμπίπτει με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Νεολαίας ΟΚΟΕ. Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας ΟΚΟΕ Ευάγγελος Πολυβίου, προέβηκε σε Απολογισμό των δράσεων της δεκαετίας, των στόχων και επιτυχιών της οργάνωσης. Τόνισε ότι: «Η ενσωµάτωση στην ελλαδική κοινωνία είναι και λογική και ευκταία. Σε αυτές όµως τις συνθήκες κληθήκαµε να αναδείξουµε την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα ενός σηµαντικού αριθµού νέων, να στηρίξουµε την ιδιαίτερή µας πατρίδα και να διασφαλίσουµε, δίνοντας µια νέα πνοή, τη συνέχεια και το µέλλον της Κυπριακής Παροικίας».

Συνέχισε λέγοντας «αγωνιζόµαστε να συσπειρώνουµε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους γύρω από τα Τµήµατα Νεολαίας των σωματείων μας, και τη Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε. χωρίς να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως νέοι άνθρωποι από την ολόπλευρη οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Νέα γενιά». «Τα δέκα αυτά χρόνια βασικοί άξονες της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε., όπως και της “µητρικής” της οργάνωσης, Ο.Κ.Ο.Ε., είναι η προβολή και προώθηση των δίκαιων αιτηµάτων της Κύπρου, η σύµπραξη για την Ειρήνη στο ταλαιπωρηµένο Νησί, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κύπρου στον ελλαδικό χώρο και κάθε µορφής πολιτιστική και κοινωνική παρέµβαση, επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους νέους απόδημους. Δράσεις που µπορεί να προσφέρουν στην τοπική µας κοινωνία».

Στη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για το Κυπριακό, Απόφαση για τα Προβλήματα των Απόδημων Κυπρίων Νέων,το Πρόγραμμα της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε. με έμφαση το Κυπριακό, τα πολιτιστικά δρώμενα, την συμμετοχή στην ΝΕΠΟΜΑΚ και τα Δίκτυα Νεολαίας του ΣΑΕ.

Τέλος εκλέχθηκε το Νέο Κ.Σ. της οργάνωσης που θα διοικήσει την επόμενη διετία.