Αυτοκτονία-σοκ μητέρας και γιού στην Αθήνα

Το σημείο όπου βρήκαν φριχτό θάνατο μάνα και γιός. Φωτογραφία Eurokinissi

Λίγες μόλις μέρες μετά την δημόσια αυτοκτονία σε κεντρική πλατεία του Περιστερίου, απελπισμένου αυτόχειρα, μάνα και γιός, 90 ετών εκείνη και 50 ετών εκείνος, πιασμένοι χέρι-χέρι ανέβηκαν σε ταράτσα και πήδηξαν στο κενό βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο!

Το τραγικό συμβάν, που προκάλεσε σοκ, έγινε  στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στη πλατεία Βάθη πάγωσε. Η 90χρονη γυναίκα με τον 50χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους στη διασταύρωση των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου και βούτηξαν στο κενό.
Ο 50χρονος, Αντώνης Περρής, ήταν μουσικός και στιχουργός αλλά έμεινε άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια ενώ η ηλικιωμένη ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η τραγική ιστορία του 50χρονου αποτυπώνεται δυστυχώς με τον πιο γλαφυρό τρόπο στους στίχους που έγραφε διοχετεύοντας ανοιχτά τα συναισθήματά του στο χαρτί. Μόλις λίγες ώρες πριν το απονενοημένο διάβημα ο στιχουργός ανέβασε στο www.stixoi.info (διαδικτυακός τόπος όπου συγκεντρώνονται όλοι οι στίχοι και τα τραγούδια των ελλήνων καλλιτεχνών) τους τελευταίους του στίχους που περιγράφουν την απελπισία, την απόγνωση, ενώ προβάλλει τις αυτοκτονικές του τάσεις.
Μάλιστα, λίγο πριν παραθέσει τους στίχους του «συστήνεται» στους αναγνώστες αναφέροντας την εξαθλιωμένη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση του ίδιου και της άρρωστης μητέρας του.
«Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου (την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τόσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό (χρήματα) και δεν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´ άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.
Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας. Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται… Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.
Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο», έγραψε χτες το βράδυ ο Αντώνης Περρής.
Οι τελευταίοι του στίχοι συγκλονίζουν και δείχνουν την απόγνωση που το προκάλεσε η οικονομική κρίση και επιρρίπτει ευθύνες στους ανάλγητους πολιτικούς:

Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄ αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

Πηγή: NewPost.gr