Η Θεσσαλοί της Ευρώπης στο πλευρό της Ελευθερίου για πρωτιά στη Εurovision

H Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης “ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ” ευχήθηκε στην Ελληνο-Κύπρια τραγουδίστρια  Ελευθερία Ελευθερίου, που εκπροσωπεί στην Eurovision την Ελλάδα, με το τραγούδι Αphrodisiac, την πρώτη θέση!

Ως γνωστόν, η Ελλάδα πέρασε στον τελικό της Εurovision, που θα γίνει στις 26 Μαΐου με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι Αphrodisiac.  Συνθέτης είναι ο Δημήτρης Στάσσος από τα Τρίκαλα (όπου μένει στη Σουηδία) και Project Leader η Λίτσα Πισκερά, επίσης από τα Τρίκαλα.

Σε σχετική ανακοίνωση που έστειλε στην Panhellenic Post η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης,  επισημαίνει: «Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και οι Θεσσαλοί της Ευρώπης στηρίζουν την Ελληνική Συμμετοχή! Στηρίζουμε τους Συμπατριώτες μας, τους Θεσσαλούς!»

Όπως, μάλιστα, τονίζουν, «ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας σε σημερινή τηλεφωνική σύσκεψη συνεχάρηκε την Ελευθερία Ελευθερίου για την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision 2012 και της ευχήθηκε εκ μέρος όλων των Θεσσαλών της Ευρώπης καλή επιτυχία. Ήταν για την Ελληνίδα τραγουδίστρια μια ευχάριστη έκπληξη».

Από την πλευρά της, η Ελευθερία εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη χαρά της που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision και «δεσμεύθηκε να βάλει τα δυνατά της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Μπακού».

Και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης,  που υπογράφεται από τον Α’  Γραμματέα   Ιωάννη Κίτσιο, καταλήγει: «Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και οι Θεσσαλοί της Ευρώπης στηρίζουν την Ελληνική Συμμετοχή! Στηρίζουμε τους Συμπατριώτες μας, τους Θεσσαλούς!»

Στην Ελευθερία  Ελευθερίου, αλλά και στην Ήβη Αδάμου που εκπροσωπεί την Κύπρο (και επίσης πέρασε στον μεγάλο τελικό) ευχήθηκε και η  Έλενα Παπαρίζου. «Εύχομαι, είπε, και στις δυο από τα βάθη της καρδιάς μου καλή επιτυχία. Είναι νέες, όμορφες και έχουν πολύ ωραία τραγούδια. Είμαι  σίγουρη ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουν πολλές πιθανότητες και οι  δύο. Δεν έχει τύχει να γνωρίσω την Ελευθερία από κοντά, ενώ την Ήβη την ξέρω. Πρέπει να νιώθουν συγκεντρωμένες σε αυτό που κάνουν. Προσωπικά, δεν άφησα κανέναν να μπει μέσα στην ομάδα μας. Ο καθένας παίζει τον ρόλο του, αλλά δεν πρέπει να μπει κανένας  εξωτερικός παράγοντας ανάμεσα τους».

Πάντως, η ομογενής τραγουδίστρια από τη Σουηδία,  δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το τραγούδι της πατρίδας της, της Σουηδίας, «είναι  εκπληκτικό κομμάτι. Έχω μια αίσθηση ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τραγούδι της Ελευθερίας Ελευθερίου το προέβλεπαν τα γραφεία στοιχημάτων ως σίγουρο για τον τελικό, καθώς η απόδοση για την πρόκρισή του άγγιζε το… 1.15 (ποντάρουμε 1 Ευρώ, κερδίζουμε 1.15).

Πάντως, η Ελευθερία Ελευθερίου μπορεί με την εμφάνισή της στον ημιτελικό της Eurovision να έκανε πολλούς να μιλήσουν  για μια νέα Έλενα Παπαρίζου κι ένα κοριτσάκι που προσπαθεί να κλέψει στοιχεία από την εμφάνιση της μοναδικής εκπροσώπου μας που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού το 2005, πολλοί, όμως δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. «Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός», λένε όσοι τη ζουν από κοντά αυτές τις μέρες «και η Ελευθερία Ελευθερίου έχει κερδίσει τους Ευρωπαίους με τη γλυκύτητα και το όμορφο χαμόγελό της. Αυτό μετράει».

Η Ελευθερία Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12/05/1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου.

Με στοιχεία από ΑΝΤ-1 και gossip-tv.