«Εδειξε» ενδεκάδα ο Σάντος

Υπό συνεχή βροχόπτωση ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας στην Αυστρία, με τον Φερνάντο Σάντος να ρίχνει το βάρος στην αμυντική λειτουργία, δείχνοντας παράλληλα τις προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα στο φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβενία το Σάββατο (25/05).

Το πρώτο σχήμα που δοκίμασε στην προπόνηση είχε τερματοφύλακα τον Σηφάκη, δεξιά και αριστερά στην άμυνα τους Τοροσίδη, Χολέμπας, στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ στην επίθεση οι Νίνης, Σαμαράς και Γκέκας.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Xαλκιάς: «Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, όχι τους εαυτούς μας»

Στο μεταξύ, για την κλήση του στην Εθνική ομάδα και το θόρυβο που αυτή προκάλεσε «απάντησε» ο Κώστας Χαλκιάς με δηλώσει του από την Αυστρία. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μιλώντας για την συμμετοχή του τόνισε πως κάθε παίκτης έχει ως προσωπικό στόχο να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε οι συμπαίκτες του βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την Εθνική ομάδα.

«Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα προσπαθήσαμε για το καλύτερο, με βλέψεις τη συμμετοχή μας στην αποστολή για το Euro. Από εκεί και πέρα, κάθε ποδοσφαιριστής μέσα από την καριέρα που έχει κάνει έχει ως προσωπικό στόχο την εθνική. Όμως, δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, αλλά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι λάθος αν σε κάποιον έχει περάσει από το μυαλό του να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την εθνική ομάδα».

Ερωτώμενος για τους αντιπάλους της Εθνικής έχρισε ως φαβορί τη Ρωσία: «H Ρωσία είναι, κατά την άποψή μου, το φαβορί του ομίλου. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε και την Τσεχία. Είναι μια πολύ καλή σχολή, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Πάντως, νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι, με την Πολωνία».

Για το κατά πόσο είναι δυνατόν η Ελλάδα να επαναλάβει το θρίαμβο του 2004, τόνισε:  «Εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν πρέπει να μας βαραίνει αυτό με την κακή έννοια. Το θετικό είναι ότι πλέον η Εθνική ομάδα έχει γίνει από τότε μία υπολογίσιμη ομάδα και μπήκαν οι βάσεις ώστε να πάει και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Μουντιάλ και το Euro».

Τέλος, για το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό, είπε: «Τώρα, δυστυχώς για κάποιους, είμαι καλά. Δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους μου ή συμπαίκτες μου. Αναφέρομαι σε κάποιους που βγήκανε χθες. Με πολύ μεγάλη πικρία διάβασα κάτι που έγραψε ένας συνάδελφος σας, το οποίο μάλιστα δεν υπέγραψε. Δεν με πειράζει αν κάποιος γράψει για έναν ποδοσφαιριστή, αν είναι καλός ή κακός και δεν κάνει. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μπαίνουμε σε θέματα υγείας, δεν νομίζω πως είναι σωστό».