Ο Δημ. Αβραμόπουλος για τον ήρωα Σμηναγό Ηλιάκη

Σε δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Αμυνας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, στην επέτειο των έξι χρόνων από τη θυσία του.
Η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:
“Ημέρα τιμής και μνήμης η επέτειος σήμερα της θυσίας του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, έξι χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατό του, κατά την άσκηση της αποστολής του.
Η ηρωική πράξη του έστειλε ένα μήνυμα γενναιότητας, αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, απέναντι σε κάθε  απειλή ή επιβουλή  της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Στεκόμαστε όλοι σήμερα με σεβασμό στη μνήμη του και επικαιροποιώντας το βαθύτερο νόημα της θυσίας του, διαβεβαιώνουμε ότι σε πείσμα της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, δεν θα υποστείλουμε την σημαία του καθήκοντος, της εθνικής αξιοπρέπειας και του χρέους προς την πατρίδα.
Εγγυητές αυτής της εθνικής αποστολής, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα άξια στελέχη τους, που, σε πείσμα των δυσκολιών της εποχής, κρατούν υψηλά το αξιόμαχο, το φρόνημα και την ετοιμότητά τους.
Και κοντά τους, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, που τις αγκαλιάζει με εμπιστοσύνη, υπερηφάνεια και αγάπη”.