Κονέ: «Στην πατρίδα δεν γνωρίζουν πόσο έχω προοδεύσει»

Ικανοποιημένος από τη κλήση που δέχθηκε από τον Φερνάντο Σάντος είναι ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος επιθυμεί, όπως είπε, να βρίσκεται και στην τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία για το Euro.

Ο διεθνής μέσος μίλησε από την Αυστρία όπου η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιεί το τελικό στάδιο προετοιμασίας της εν όψει Εuro 2012 για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής, αλλά και για τις εμφανίσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε το παράπονό του, ότι παρόλο που έχει βελτιωθεί πολύ, στην Ελλάδα ακόμα δεν γνωρίζουν την πρόοδό του.

«Δουλεύουμε καθημερινά και είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό το δύσκολο στόχο. Στόχος μου είναι να συμπεριλαμβάνομαι στην ομάδα αυτή. Το  θέμα είναι η εθνική και το βλέπω περισσότερο σαν ομαδικό στόχο».

Ο Κονέ υπογράμμισε ότι το κλίμα στις τάξεις των διεθνών είναι πολύ καλό. «Είχαν ειπωθεί κάποια πράγματα για κάποιους ποδοσφαιριστές ή για κάποια άτομα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το κλίμα πιστεύω είναι πολύ καλό. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην εθνική ομάδα. Νιώθω πολύ καλά. Χαίρομαι όταν βρίσκομαι εδώ με τα παιδιά αυτά και το περιβάλλον είναι πολύ καλό και πολύ οικογενειακό».

Η «μετακόμιση» στην Ιταλία ωφέλησε το νεαρό ποδοσφαιριστή, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος: «Πιστεύω ότι έχω αλλάξει πολύ. Έχω 62 συμμετοχές τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκομαι στην Ιταλία. Έχω αλλάξει λίγο τη θέση μου. Παίζω σαν εσωτερικό χαφ πλέον. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά έχω πάει αρκετά καλά. Νιώθω πολύ καλά και το δείχνω στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εκεί το γνωρίζουν αυτό. Στην Ελλάδα κάποιοι δεν το γνωρίζουν αυτό».

 Άρχισε προπονήσεις ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Φιλικό παιχνίδι, το πρώτο της προετοιμασίας της επί αυστριακού εδάφους δίνει το Σάββατο το βράδυ (26/05) η Εθνική ομάδα με αντίπαλο τη Σλοβενία. Ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία προπόνηση έδειξε κάποιες από τις προθέσεις του για την 11άδα, ενώ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους.

Ο μοναδικός αγωνιστικός «πονοκέφαλος» του Φερνάντο Σάντος εξέλιπε από την Παρασκευή (25/05), αφού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε στις προπονήσεις, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα της θλάσης στους προσαγωγούς. Ο αμυντικός μέσος της Σάλκε δεν υπολογίζεται, πάντως, για το ματς με τη Σλοβενία στο  Κούφσταϊν. Ο Παπαδόπουλος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην επόμενη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας, εναντίον της Αρμενίας στις 31 Μαΐου. Εκτός πλάνων για την αυριανή συνάντηση είναι και ο Φωτάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης (χτύπημα σε δάχτυλο του δεξιού ποδιού), ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σήμερα και θα προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας.