Νεκροί αστυνομικοί από έκρηξη στην Τουρκία

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα στην επαρχία της Καισάρειας της κεντρικής Τουρκίας την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και οι δύο δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας. Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, πολίτες και αστυνομικοί.
Τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «δείχνει» για την επίθεση ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.
Οι δράστες επιχείρησαν να εμβολίσουν με το παγιδευμένο όχημα το κτίριο όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα.
Ξέσπασε συμπλοκή με τους φρουρούς ασφαλείας και το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε χωρίς να είναι σαφές εάν η βόμβα πυροδοτήθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή εσκεμμένα ή εξαιτίας της ανταλλαγής πυροβολισμών.
Το ίδιο αυτοκίνητο είχε περάσει νωρίτερα με ταχύτητα από σημείο ελέγχου της αστυνομίας, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, αγνοώντας τις εντολές της αστυνομίας να σταματήσει την πορεία του.
Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν σκηνές πανικού έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
Η επαρχία της Καισάρειας βρίσκεται στην κεντρική Τουρκία, σε απόσταση περίπου 325 χιλιομέτρων από την Άγκυρα.
Ουδείς έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη για την επίθεση, αλλά σε προφανή αναφορά στο PKK ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι «οι τρελές επιθέσεις του τρομοκρατικού δικτύου συνεχίζονται».

Newsroom ΔΟΛ