Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για τον Σαμιλίδη στο Ντέμπρετσεν

Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου κατέκτησε το Σάββατο (26/05) ο Παναγιώτης Σαμιλίδης. Αυτή τη φορά ο 19χρονος κολυμβητής μας ήρθε τρίτος στα 50μ. πρόσθιο με χρόνο 27.64, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ (27.89),  πίσω από τον Σλοβένο Νταμίρ Ντούγκονιτς (27.32) και τον Ιταλό -κάτοχο του τίτλου από το 2010 και πρωταθλητή Ευρώπης στα 100μ. στο Ντέμπρετσεν- Φάμπιο Σκοτσόλι (27.49).

Ο Σαμιλίδης που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης για το μέλλον, έκανε κακή εκκίνηση και έμεινε αρκετά πίσω (για 50άρι), αλλά ήταν εκπληκτικός στα τελευταία μέτρα, όπου άρχισε να προσπερνάει τον έναν μετά τον άλλο τους αντιπάλους του για να τερματίσει τελικά τρίτος,

«Δεν θα μπορούσα ούτε να το ονειρευτώ πριν τους αγώνες… Ημουν μακράν ο νεότερος του τελικού, αλλά τώρα κέρδισα το δεύτερο μετάλλιό μου εδώ στο Ντέμπρετσεν», δήλωσε αμέσως μετά την κούρσα ο 19χρονος πρωταθλητής.

Το μετάλλιο του Σαμιλίδη είναι το τέταρτο της Ελλάδας στο Ντέμπρετσεν, μετά το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 100.μ ύπτιο και τα χάλκινα του ίδιου στα 200μ. πρόσθιο και του Γιάννη Δρυμωνάκου στα 200μ. πεταλούδα.