Φιλική ισοπαλία (1-1) της Εθνικής με Σλοβενία

Θετικές εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε 1-1 τρία λεπτά πριν τη λήξη του φιλικού αγώνα της με τη Σλοβενία άφησε η Εθνική ομάδα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της επί αυστριακού εδάφους εν όψει Euro 2012.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με τον Τοροσίδη που σούταρε διαγώνια μετά από μπαλιά του Μανιάτη. Ομως, ο Τοροσίδης ένα τέταρτο μετά το γκολ που πέτυχε τραυματίστηκε και αποχώρησε, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται ανησυχίες για την κατάστασή του.

Παρά το καλό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι καλές στιγμές ελάχιστες, αφού παίχτηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου. Έτσι, μ’ ένα σουτ του Καραγκούνη στο 43′, που έφυγε λίγο άουτ, ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.

Στο 52’ από μπαλιά του Νίνη, ο Γκέκας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι. Στο 71′ η Σλοβενία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε και το φάουλ του Κούρτιτς και το εξ επαφής σουτ στην επαναφορά του Σούλερ. Δεν το κατάφερε όμως και στο 87′, όταν πάλι με φάουλ ο Κούρτιτς νίκησε αυτή τη φορά τον Ελληνα γκολκίπερ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κονέ χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του και είδε την κόκκινη κάρτα. Μια αποβολή που κατά πάσα πιθανότητα θα τού στερήσει και τη συμμετοχή του στα τελικά του EURO.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος – Κιρμ, Μπρέτσκο, Κούρτιτς, Μπίρσα. ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 92′ Κονέ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης (23′ λ.τρ. Τζιόλης), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (64′ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης (46′ Μαλεζάς), Νίνης (72′ Κονέ), Γκέκας (64′ Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαμαράς (46′ Φορτούνης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σλάβισα Στογιάνοβιτς): Σ. Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21′ λ.τρ. Κέλαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς (85′ Μέρτελι), Βρσιτς, Κιρμ (66′ Ίλισιτς), Μάταβζ (79′ Βελικόνια), Σίσιτς.

 

Ικανοποιημένος ο Σάντος

Την ικανοποίησή του για την διάθεση των ποδοσφαιριστών του αλλά και την αμυντική λειτουργία της ομάδας εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος που άφησε ασχολίαστη την αποβολή του Κονέ.

«Σίγουρα αυτά τα ματς είναι για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Και αυτό κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο τακτικά ήμασταν καλοί αλλά δεν κρατήσαμε όσο θέλαμε την μπάλα στα πόδια μας. Δεν είχαμε την υπομονή που θα θέλαμε. Υπάρχει και η κόπωση», τόνισε αρχικά Πορτογάλος τεχνικός, προσθέτοντας:

«Στο δεύτερο ημίχρονο το είχαμε αυτό. Ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά. Είχαμε καλές τοποθετήσεις και βγάλαμε φάσεις. Στα 10 τελευταία λεπτά ήρθε η κόπωση, έγιναν και πολλές αλλαγές και έτσι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Είναι άδικο το 1-1 αλλά για συμπεράσματα ήρθαμε εδώ και μόνο. Αυτό που κρατάμε είναι η διάθεση και η θέληση που είχαν οι παίκτες. Έχω δει θετικά και αρνητικά στοιχεία, έχουμε χρόνο για να τα διορθώσουμε. Σίγουρα στο επιθετικό κομμάτι θέλουμε βελτίωση. Έχουμε 15 μέρες και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά το βασικό είναι να έχουμε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Περιμένουμε να δούμε τι συμβαίνει και με τον Τοροσίδη, που είναι σημαντικός για το επιθετικό μας κομμάτι. Ανεβαίνει ψηλά και κρατάει την μπάλα. Δεν ξέρω τι έχει. Πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο».

Για τις δοκιμές που έκανε, γυρνώντας το σύστημα και σε 4-2-3-1 κάποια στιγμή, τόνισε: «Το δοκιμάσαμε στο τέλος, μπορεί να χρειαστεί να το βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια στιγμή. Αν υπήρχε φόβος για το αποτέλεσμα δεν θα έκανα τέτοια αλλαγή συστήματος. Το έκανα για να τεστάρω κάποια πράγματα».

Για την αποβολή του Κονέ τέλος, σχολίασε: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για την αποβολή του Κονέ γιατί δεν είδα καλά. Είδα ότι δεν υπήρχε φάση την στιγμή εκείνη, είναι κρίμα για τον ίδιο. Πάνω στην ένταση χάνουμε το μυαλό μας. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».