Δύσκολα θα σωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Δύσκολο το έργο της διασφάλισης της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

 Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «γίνονται διάφορες προσπάθειες προς διάφορες κατευθύνσεις, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργικό Συμβούλιο».

 Οπως είπε, «το ένα σκέλος της απόφασης έχει να κάνει με τις διάφορες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην εταιρεία έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της εταιρείας».

 «Το δεύτερο σκέλος», πρόσθεσε, «αφορά την προσπάθεια αναζήτησης συνεργάτη ή στρατηγικού επενδυτή και το τρίτο σκέλος», συνέχισε, «έχει να κάμει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

 Ανέφερε ότι «αυτά τα θέματα, από τη μια τα έχει αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο για να τα προωθήσει και από την άλλη εργάζεται και το αρμόδιο Υπουργείο, που είναι το Υπουργείο Οικονομικών, σε συντονισμό και σε συνεργασία με το ΔΣ για να υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις».

 «Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι ήδη έχει προταθεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ενώπιον μας είναι η συζήτηση και ο διάλογος αυτού του διαρθρωτικού προγράμματος, δεν θα θέλαμε να πούμε περισσότερα πράγματα για να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες στο ήδη δύσκολο έργο που γίνεται με στόχο από τη μια να διασφαλιστεί η προοπτική λειτουργίας των ΚΑ και από την άλλη να έχουμε μια εταιρεία, η οποία να μπορεί να λειτουργήσει τις συνθήκες του πολύ έντονου ανταγωνισμού, με φόντο μάλιστα την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα όχι μόνο στις ΚΑ αλλά και σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, ειδικά στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

 «Από εκεί και πέρα θα τα πούμε όταν έρθει ο καιρός», είπε.

 Κληθείς να σχολιάσει το ότι ενώ το κράτος είναι ο βασικός μέτοχος των ΚΑ, εντούτοις επιδοτεί τα δρομολόγια άλλης ιδιωτικής εταιρείας, κάτι το οποίο είναι εις βάρος των ΚΑ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ««αυτό το έχουμε ξανακούσει, έχει λεχθεί όντως από τις ΚΑ».

 “Η Κυβέρνηση από τη μια εργάζεται για να στηρίξει τις ΚΑ –όπως και τις στηρίζει- από την άλλη βεβαίως εργάζεται και για τη συνολικότερη στήριξη του τουρισμού και τη διασφάλιση των συνθηκών και των προϋποθέσεων για να έχουμε αυξημένο τουρισμό στην Κύπρο. Εργαζόμαστε και προς τις δύο κατευθύνσεις», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ