Προηγείται η ΝΔ με μικρή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ

Με Βραχεία κεφαλή, προηγείται η Ν.Δ. στην κούρσα για την πρώτη θέση. Σε πέντε δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατο-Κύριακο η ΝΔ προηγείται από 1,7% μέχρι και 5,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία δημοσκόπηση είναι της MRB και έγινε για τη Real News. Η δημοσκόπηση αυτή,  δείχνει αφενός ότι η Ν.Δ. προηγείται σε πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης και ικανότητα διακυβέρνησης, αφετέρου ότι η επόμενη Βουλή ενδέχεται να είναι οκτωκομματική, καθώς φαίνεται να  «μπαίνει» μέσα και ο νεότευκτος συνασπισμός Δράση – Δημιουργία Ξανά. Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστα το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα εμφανίζουν πτώση.
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. με 23,3% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΠΑΣΟΚ 12,6%, Δημοκρατική Αριστερά 5,3%, ΚΚΕ 4,5%, Χρυσή Αυγή 4,4% και συνασπισμός Δράση – Δημιουργία Ξανά 3,8%. Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και ΛΑ.Ο.Σ.
Η Ν.Δ. προηγείται και σε άλλες δύο ερωτήσεις: στην ικανότητα διακυβέρνησης και στην παράσταση νίκης.

Στην ικανότητα διακυβέρνησης η Ν.Δ. προηγείται με 17,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ποσοστό 35,5% συγκεντρώνει το «κανένα» κόμμα.

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 42,9%, έναντι 35,8% του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια αξιοσημείωτη «αντιστροφή» σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 16ης-17ης Μαΐου 2012, στην οποία προηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ.