Η Κύπρος καταδίκασε τη σφαγή αμάχων στη Συρία

Η Κύπρος, με γραπτή δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σφαγή αμάχων στη Συρία και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να εφαρμόσει αμέσως τις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν για αποφυγή της πλήρους κλιμάκωσης του πολέμου στη χώρα.

Στη δήλωση σε σχέση με την πρόσφατη σφαγή αμάχων στην κωμόπολη Χούλα της Συρίας, η κ. Μαρκουλλή καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες θηριωδίες που έλαβαν χώρα στην κωμόπολη Χούλα και οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο περισσότερων από 90 αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και μικρών παιδιών».

Η Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι συμμερίζεται «τις διεθνείς εκκλήσεις οι οποίες απαιτούν την πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση αυτής της αποτρόπαιας πράξης, η οποία ισοδυναμεί με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Η Κύπρος καλεί τη συριακή Κυβέρνηση όπως εφαρμόσει αμέσως τις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν στην ολότητά του, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κλιμάκωση του πολέμου στη χώρα, με έμμεσες επιπτώσεις και απρόβλεπτες ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή», προσθέτει η Υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι την αγανάκτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη σφαγή στη Χούλα «εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετικό διάβημα στο οποίο προέβη προς την Επιτετραμμένη της Συρίας στην Κύπρο στις 29 Μαΐου 2012».