ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Ανοιχτή επιστολή στον κ. Αλέξη Τσίπρα

 Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του  ΣΥΡΙΖΑ,προφανώς είναι μεγάλη η πιθανότητα το κόμμα σας να κυβερνήσει τη χώρα σε μια περίοδο ακραίων προκλήσεων,πολιτικών και οικονομικών, με αβέβαιο όμως αποτέλεσμα για την τελεσίδικη έξοδο της χώρας από την περιδύνηση,στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.
Η πρόβλεψη αυτή εκπηγάζει από τη βαθιά συνείδηση των αδιεξόδων,που έχουν προκύψει από τη δημοσιονομική διαχείριση και τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου από τους σημερινούς σας κυριότερους πολιτικούς αντιπάλους,η αναξιοπιστία των οποίων είναι το κυριότερο πολιτικό σας επιχείρημα σ’αυτές τις εκλογές.
Ωστόσο διαβεβαιώσατε τον ελληνικό λαό πως έχετε το πρόγραμμα και τα πρόσωπα για να κυβερνήσετε τη χώρα και να την απαλλάξετε από δουλείες και εξαρτήσεις, με την προοπτική της αποκατάστασης της κοινωνικής και της οικονομικής συνοχής.
Το πρόγραμμά σας προφανώς θα κριθεί επί της ουσίας,αν εφαρμοστεί στην πράξη.
Όλες οι αιτιάσεις επομένως,θα μπορούν να εκληφθούν ως αναμενόμενες από τους πολιτικούς σας αντιπάλους και να μείνουμε εκεί περιμένοντας με νηφαλιότητα το εκλογικό αποτέλεσμα.
Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω ότι  στις επερχόμενες εκλογές το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι ο γεωστρατηγικός αναπροσανατολισμός της χώρας.
Δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα το ερώτημα πού ανήκουμε γεωστρατηγικά.
Δεν απασχολεί τον άνεργο,το χαμηλοσυνταξιούχο,τον απελπισμένο αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ.
Δεν έχει τεθεί επί της ουσίας το θέμα της εξόδου από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση,γιατί όλοι,ή τουλάχιστον οι περισσότεροι έλληνες,έχουν τη βεβαιότητα πως ανήκουμε στην Ευρώπη.
Ως πολιτικό κόμμα έχετε το δικαίωμα και την υποχρέωση να καταθέσετε τη συνολική σας πρόταση και αυτό πράξατε.
Θα πρέπει όμως να σκεφτείτε πως λειτουργείτε περίπου όπως η τρόικα:Για να σάς σώσουμε πρέπει να αποδεχτείτε όλο το πακέτο.
Λάθος,κύριε Πρόεδρε.
Αν κυβερνήσετε και αποδειχθεί αποτελεσματικό το οικονομικό σας πρόγραμμα,τότε θα πρέπει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,να καλέσετε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει πού τελικά θέλει να ανήκει.
Αυτό τουλάχιστον πρυτανεύει ως σκέψη στο δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο,που θα αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του και όχι ένας πολιτικός φορέας,που από συγκυρία κέρδισε στις εκλογές.
Και επειδή έχω την εντύπωση πως έχετε δημοκρατική συνείδηση,θα αντιδιαστείλετε τις πολιτικές σας προθέσεις από την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού,που τότε και μόνο τότε θα εκφραστεί,αν κληθεί με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να αποφασίσει ο ίδιος για το γεωστρατηγικό και οικονομικό του μέλλον.
Μετά τιμής
Μιχαήλ Κοκκινάρης
Συγγραφέας m.kokkinaris@gmail.com