Οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας δηλώνουν «ζωντανές» στην 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»

    

Με ανανεωμένο περιεχόμενο και εκσυγχρονισμένη προσέγγιση ξεκινάει η 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», σε εγκαταστάσεις 8.000 τ.μ, υψηλών προδιαγραφών .

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου στη 1.30 το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκθέσεων του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Σύριος και ο Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας κ. Άγγελος Καραμπίκας ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τις εργασίες της έκθεσης και για το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στο Γαστρονομικό Happening στο οποίο σεφ από την Αρκαδία και μαθητές της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στον κόσμο τοπικά εδέσματα.

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ενημέρωσε για το τελετουργικό της έκθεσης, η οποία λόγω των εκλογών μετατίθεται μία εβδομάδα αργότερα, από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

«Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, για να δοθεί η βαρύτητα και ο χαρακτήρας που φέρει το «Αρκαδικό Πανόραμα», την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της έκθεσης», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα τιμηθεί ο Αρκάς επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, «ένας επιχειρηματίας πρότυπο, μεγάλου βεληνεκούς που έχει προσφέρει πολλά στην Αρκαδία» σημειώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Η φετινή έκθεση θα παρουσιάσει φέτος ένα βελτιωμένο εκθεσιακό προϊόν, που θα δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να βρεθούν στο προσκήνιο σε μια περίοδο κατά την οποία η προβολή της παραγωγής τους και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους αποτελούν επείγουσα ανάγκη. «Για πρώτη φορά, στον εκθεσιακό κλάδο γενικότερα, έχουμε προγραμματίσει να έχουμε αντιπροσωπείες από διημερή  επιμελητήρια όπως ελληνοαμερικανό, ελληνοσερβικό, ελληνοτουρκικό ώστε να πραγματοποιηθούν εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των εκθετών και των εκπροσώπων των επιμελητηρίων. Οι εκθέτες μας πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία», τονίζει στη διάρκεια της συνέντευξης.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης  και ιδιαίτερα στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν οι Πρέσβεις των ΗΠΑ και Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκθέσεων του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Σύριος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή στην Έκθεση ξεπερνάει τις προσδοκίες μας και αυτό οφείλεται στην εμπιστοσύνη των εκθετών προς το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Η ηθική ικανοποίηση που νιώθουμε είναι τεράστια και σε αυτό συνετέλεσε και η συνδρομή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη μείωση κόστους».

«Ο στόχος μας πήρε σάρκα και οστά. Καταφέραμε να έχουμε μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων από ενδιαφέροντα προϊόντα και υπηρεσίες» σημειώνει ο κ. Σύριος.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους χορηγούς της έκθεσης, τις τράπεζες: Εμπορική, Συνεταιριστική Πελοποννήσου και Κύπρου, καθώς και για την ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για την δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών από την Τρίπολη προς τις εγκαταστάσεις της έκθεσης και αντίστροφα.

Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας κ. Άγγελος Καραμπίκας, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τους εκθέτες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» και τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να επισκεφτεί την έκθεση όχι μόνο γιατί θα γνωρίσει προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και γιατί θα τονώσει το ηθικό των εκθετών στην προσπάθεια που κάνει για να επιβιώσει.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΗΣ 7ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 18:30

«Νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα. Η συμβολαιακή καλλιέργεια.»

Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 17:30

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως 20 Ιουνίου

Σάββατο 23 Ιουνίου στις 18.30

«Ο Τουρισμός στις νέες συνθήκες»

Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.30

«Παραδοσιακές Συνταγές και Γεύσεις της Αρκαδίας»

Ένα γαστρονομικό happening με Αρκάδες μάγειρες να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές.

Η είσοδος για την έκθεση και για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Επιμελητήριο Αρκαδίας, Τηλ: 2710 227141-2, Fax: 2710233738, e-mail:info@arkadiko-panorama.gr. www. arkadikopanorama.gr