«Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τους αντιπάλους μας»

Αισιόδοξοι εν όψει της πρεμιέρας με την Πολωνία και «ατρόμητοι» όσον αφορά την πορεία της Εθνικής στο Euro 2012 παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (5/06) οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Στέλιος Μαλεζάς, που τόνισαν ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να σέβεται τον κάθε αντίπαλό της, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να τον φοβάται.

«Εμάς μάς ενδιαφέρει μόνο να κερδίζουμε, όχι οι καλλιτεχνίες και όσα λένε οι άλλοι», απάντησε ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ στην… σπόντα Πολωνού δημοσιογράφου, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «βαρετή», ενοχλώντας με την ερώτησή του τους δύο διεθνείς.

«Μπορεί να είμαστε η πιο βαρετή ομάδα, αλλά εμείς βρισκόμαστε συνέχεια στα τελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας: «Να δούμε τώρα την Πολωνία που πάει για πρώτη φορά τι θα καταφέρει».

«Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και, γιατί όχι, να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλό. Υπάρχει ένα εξαιρετικό μείγμα παικτών και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, η Πολωνία είναι μία πολύ καλή ομάδα», τόνισε ο Στέλιος Μαλεζάς, ενώ σε ερώτηση αν το γεγονός ότι η Ελλάδα αγωνίζεται στην πρεμιέρα όπως ακριβώς και στο Euro 2004, πράγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει οιωνό για την πορεία της, είπε: «Δεν πρέπει να γίνουμε προληπτικοί. Η ομάδα έχει το πάθος και τη θέληση για να καταφέρει κάτι. Οι τρεις παίκτες που βρίσκονται στην εθνική από την ομάδα του 2004 (Χαλκιάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης) θα μας δώσουν την ώθηση και την εμπειρία αλλά και τις συμβουλές για να τα καταφέρουμε. Είναι το πιο σημαντικό, για να μπορούμε να είμαστε πιο ήρεμοι για τους υπόλοιπους αγώνες. Θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ δυνατοί και έτοιμοι, εφόσον έχουμε κάποιους στόχους».

Σε ερώτηση προς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, αν φοβάται και πόσο υπολογίζει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο νεαρός διεθνής τόνισε: «Δεν έχουμε κανένα φόβο. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν θέλω να μιλήσω ειδικά για τον Λεβαντόφσκι».

Οσο για την έδρα της Πολωνίας είπε: «Την Πολωνία τη σεβόμαστε, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς. Ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι και να πάρουμε τη νίκη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να χάσουμε κάτι, το άγχος το έχουν αυτοί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα φοβηθούμε ούτε από 60.000 ούτε από 100.000 κόσμο».