Η ομογένεια της Αλβανίας για τις εκλογές στην Ελλάδα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Έντονα ανησυχεί, για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, η Ομογένεια της Αλβανίας, και εφράζει την ευχή να ξεπεραστεί με την ενίσχυση των δυνάμεων που κατοχυρώνουν τη θέση της στην Ευρώπη.  Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της “ΟΜΟΝΟΙΑ”,  που έφτασε στην Panhellenic Post, οι ομογενείς της Αλβανίας εκφράζουν την ιδιαίτερη, όπως επισημαίνουν, ανησυχία τους, καθώς: «εμείς, ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, βιώνουμε τα τεκταινόμενα στη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα, τόσο σε ότι αφορά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, όσο και μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια».

Η ομογένεια, επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία υπογράφεται ως  «Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας – ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και έχει ημερομηνία: «Αγ. Σαράντα, στις 6 Ιουνίου 2012», διατυπώνει την ευχή «να ξεπεραστεί το συντομότερο η κατάσταση και να καμαρώσουμε και πάλι την Ελλάδα στην κορυφή των εξελίξεων στην περιοχή, στην οποία έχουμε άμεσα συμφέροντα ως Ελληνισμός».

Στην ίδια πάντα επιστολή προστίθεται και ότι: «Ευκαιρία είναι να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αισθάνεται ευγνώμονας για την όλη υποστήριξη που έτυχε απ’ την Ελλάδα αυτά τα χρόνια του μεγάλου ανοίγματος και της προσέγγισης παρά την έλλειψη, πολλές φορές, σχεδιασμού και συντονισμού. Η οικονομική ευημερία στην Μητέρα Πατρίδα έμμεσα και άμεσα έχει τις δικές της θετικές συνέπειες και στη ζωή του κάθε Βορειοηπειρώτη ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της ΕΕΜ.

»Ιδιαίτερα σημαντική -συνεχίζει η επιστολή-  η πολιτική θέση που κατέχει η Ελλάδα, στο ρόλο της ατμομηχανής για την πρόοδο των χωρών και λαών των Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θέση που έχει ενισχύσει το ρόλο της ΕΕΜ στις διαδικασίες εκδημοκρατισμού της Αλβανίας», επισημαίνεται ακόμη στην επιστολή της ΟΜΟΝΟΙΑ.

Οι ομογενείς από την Αλβανία, αναφέρονται και στους οικονομικούς μετανάστες επισημαίνοντας ότι «απ’ την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη που εξασφάλισε η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, επωφελήθηκε ιδιαίτερα και ο Αλβανικός λαός, ενισχύοντας την οικογενειακή του οικονομία και μεταγγίζοντας πόρους για την ανόρθωση και της εθνικής οικονομίας της χώρας του.

Ως τμήμα του Ελληνισμού που βίωσε βάρβαρα και με τραγικές συνέπειες, τόσο την βίαια αδρανή απομόνωση απ’ τη Μητέρα Πατρίδα που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς, όσο και το γεγονός ότι ζήσαμε για 50 και πλέον χρόνια σε μια χώρα τεχνητά ξεκομμένη απ’ τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής οικογένειας, έχουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε τη δική μας προς το πανελλήνιο έκκληση. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή, ας φροντίσει ο καθένας μας να ενισχύσει με την εκλογική του συμπεριφορά την αξιοπρεπή αποκατάσταση της θέσης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η θέση θα συνεχίσει να εξασφαλίζει για το σύνολο του Ελληνισμού το πλεονέκτημα να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πόλο ευρωπαϊκών εξελίξεων για τους λαούς της» τονίζουν οι ομογενείς από την Αλβανία παρεμβαίνοντας, κατ΄ αυτόν τον τρόπο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδος..

Και τονίζουν: «Μόνο μέσα από την ενίσχυση αυτών των πολιτικών δυνάμεων θα συνεχίσει να υπάρχει και η δυνατότητα της Μητέρας Πατρίδας να επιδεικνύει με συγκεκριμένες χειρονομίες την προσοχή και τη φροντίδα της για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ και πάλι ευχόμαστε οι επικείμενες εκλογές να φέρουν την ποθούμενη πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να τονιστεί μέσα απ’ την ψήφο, ότι αυτή η κατάκτηση του Ελληνικού λαού ως ιστορικό μέλος της ΕΕ, δεν θα ακυρωθεί έστω και μέσα απ’ την απογοήτευση που προκαλεί η οικονομική δυσκολία».