Πόλεμος ανακοινώσεων για το “αντάρτικο πόλεων”.

¨Πόλεμο” ανακοινώσεων έχει προκαλέσει, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η εμφάνιση βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ιφικράτης Αμυράς  (κατά τη ΝΔ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) να παραδίδει στους Έλληνες μαθήματα οργάνωσης και εκτέλεσης …αντάρτικου πόλεως!

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο ανακοινώσεις του, αρνείται κατηγορηματικά ότι ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος του κόμματος και απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς στη ΝΔ. Ωστόσο η τελευταία, υποστηρίζει ότι ο κ. Αμυράς “ήταν στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως δημοσιεύτηκε πριν λογοκριθεί, στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή””.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, στις οποίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας και σε μια στιγμή που κορυφώνεται η κρίση της ευρωπαϊκής οικονομίας, το γεγονός ότι η ΝΔ επιλέγει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία, τα επικίνδυνα ψεύδη και τις ανακρίβειες και όχι την πραγματική πολιτική αντιπαράθεση, είναι ενδεικτικό της πολιτικής της γύμνιας, της κρυφής της μνημονιακής ατζέντας και του ντελίριου πανικού στον οποίο έχει περιέλθει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και περαστικά στην ηγεσία της ΝΔ».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ακόλουθη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη:
«Για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δικής του εμπλοκής επιχειρεί, λέγοντας… παροιμίες, να το υποβαθμίσει.
Ας απαντήσει ευθέως:
1. Ήταν ή δεν ήταν ο Ιφικράτης Αμυράς στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως δημοσιεύτηκε πριν λογοκριθεί, στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”;
2. Νομιμοποίησαν ή όχι πολιτικά τον Ιφικράτη Αμυρά και τις απόψεις του, δίνοντάς του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης; Στη συνέντευξή του αυτή, μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης ζητά το αδιανόητο, να βγει η Ελλάδα άμεσα από την Ευρωζώνη και να τυπώσει εθνικό νόμισμα.
3. Γιατί μετά το σάλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέγραψε και δεν αποκήρυξε τις απόψεις του στελέχους του για αντάρτικο πόλεων; Έχει, πάντως, την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή.
4. Γιατί δεν καταγγέλλει ανοιχτά και ξεκάθαρα και άλλες επικίνδυνες απόψεις στελεχών του που στηρίζουν πολιτικά τον καταδικασμένο, τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα; 5. Και τέλος, γιατί δεν καταδικάζει ευθέως και ανοιχτά τις συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε, λεηλατούν και τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας;». 

Είχε προηγηθεί άλλη (αρχική) ανακοίνωση της Νέας Δημοικρατίας στην οποία ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και κατήγγειλε τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί «ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Ο κ. Μιχελάκης μιλούσε, μάλιστα, για προνομιακή σχέση του κ. Αμυρά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κ. Αμυράς αρχικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”, και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει», κατήγγειλε ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως «το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες. Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!». 

Στην ανακοίνωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει: «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»…   Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά.

Στην ουσία της υπόθεσης, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, είναι το γεγονός της ύπαρξης -προβάλεται από ορισμένα sites- του βίντεο στο οποίο ο εγκαλούμενος διαβάζει προς τους πολίτες λεπτομερείς οδηγίες για την οργάνωση, και την διεξαγωγή “αντάρτικου πόλεως”.  “Ασχέτως , λοιπόν, έλεγαν,του εάν το εν λόγω πρόσωπο έχει ή δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, συνεργασία κλπ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα ερωτήματα που τίθενται:

α) Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη ο αρμόδιος εισαγγελέας. Και,

β) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβαίνει σε ευθεία αποκήρυξη των ενεργειών του συγκεκριμένου προσώπου και των …οδηγιών του για την οργάνωση αντάρτικου πόλεως, στην Ελλάδα”.

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. sofia Leka
    Απάντηση

    Ίσως γιατί ο κ.Τσίπρας έχει καβαλήσει λίγο……το καλάμι.Ας περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές,γιατί τα ποσοστά αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη.Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει καλύτερα από εμάς.

Σχολιάστε