«Η Εθνική ομάδα έχει δυνατότητες»

Την πεποίθησή τους ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro εξέφρασαν οι Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας και Γιάννης Φετφατζίδης στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής (10/06). Παράλληλα, εξέφρασαν και την συμπαράστασή τους στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

«Για αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε περαστικά στον Αβραάμ. Ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο στη διοργάνωση και γι΄ αυτόν», δήλωσε ο Σηφάκης και συνέχισε: «Αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και στο ποδόσφαιρο, είναι επιτυχία που βρισκόμαστε εδώ. Από την πρεμιέρα μας μένει μια μικρή πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία. Νομίζω ότι χάσαμε δύο βαθμούς, δεν κερδίσαμε έναν πόντο. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είμαστε υποχρεωμένοι, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τρίτης με την Τσεχία, να πάρουμε τη νίκη για να έχουμε αρκετές ελπίδες. Πλέον η Ρωσία έχει ένα αρκετά ξεκάθαρο προβάδισμα με τη νίκη της, αλλά για τις υπόλοιπες ομάδες είναι ένας ανοικτός όμιλος».

Ευχές στον Αβραάμ Παπαδόπουλο έστειλε και ο Αλέξης Τζόρβας: «Θα ήθελα να ευχηθώ και δημόσια περαστικά στον Αβραάμ, γιατί του τα έχουμε πει και από κοντά και να έχει γρήγορη επάνοδο. Εύχομαι αυτό να είναι το τελευταίο άσχημο που θα συμβεί στην καριέρα του», είπε. Για τον αγώνα της πρεμιέρας, ο τερματοφύλακας της Παλέρμο ανέφερε ότι «μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Ήταν πολύ άσχημα τα πρώτα 35 λεπτά, αλλά παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, που δεν είναι εύκολο σε μία τέτοια διοργάνωση. Με κάποιες Αμφισβητούμενες φάσεις και το πάθος που υπήρχε θα μπορούσε να πάρουμε τη νίκη. O όμιλος είναι ευνοϊκός και παρά το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι ήταν με τη διοργανώτρια, καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα έρχεται η Τσεχία, σε ένα καλό σημείο. Το παιχνίδι είναι 50-50 για τις δύο ομάδες».

Τέλος αισιόδοξος για τη συνέχεια παρουσιάστηκε και ο Γιάννης Φετφατζίδης:

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με την Πολωνία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα είναι καλύτερη η συνέχεια, θα προκριθούμε. Το πιστεύω. Αυτό θέλει όλη η ομάδα. Με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι μικρό πράγμα να μετέχουμε σε τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση».

Για τον συμπαίκτη του, Αβραάμ Παπαδόπουλο τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τον Αβραάμ και να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση. Θα γυρίσει πιο δυνατός».