Εχασε από τ’… αποδυτήρια η Εθνική 1-2 από την Τσεχία (photos+video)

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η εθνική μας από την Τσεχία στο Βρότσαλ στον 2ο αγώνα της για τον 1ο όμιλο του Euro, καθώς βρέθηκε να χάνει από το 6ο μόλις λεπτό με 2-0 και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ. Ωστόσο, η ισοπαλία στον αγώνα που ακολούθησε αυτόν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Ρωσία (1-1) δίνει στην Ελλάδα την δυνατότητα να προκριθεί στους «8» του θεσμού, αρκεί να νικήσει τους Ρώσους στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Εγχείρημα σαφώς δύσκολο, αφού η Ρωσία είναι το φαβορί και η δυνατότερη ομάδα του ομίλου, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Η ψυχρολουσία στον αγώνα με τους Τσέχους ήρθε πολύ νωρίς για την Εθνική, καθώς μόλις στο 3΄ από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Χούμπσμαν, ο Γίρατσεκ έφυγε μόνος και πλάσαρε τον Χαλκιά ανοίγοντας το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα (6’) ο Γκέμπρε Σελασιέ πλαγιοκόπησε από δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Πίλαρ από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξίσου κακή όσο και στο ματς με την Πολωνία και δεν έκανε ούτε ευκαιρία, αλλά στην επανάληψη κάτι έδειξε ν’ αλλάξει. Κατ’ αρχήν αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων ο Ροζίτσκι και οι Τσέχοι «κόπηκαν» στα δυο.

Αυτό όμως δεν αρκετό, αλλά στο 53’ ο Τσεχ επεφύλασε στην εθνική Ελλάδας ένα ανέλπιστο δώρο. Ο τερματοφύλακας των Τσέχων με τον συμπαίκτη του Σίβοκ, μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, η μπάλα έφτασε στον Φάνη Γκέκα που σε κενή εστία μείωσε στο τελικό 2-1.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί η αναγκαστική αλλαγή του Κώστα Χαλκιά στο 23ο λεπτό του αγώνα λόγω τραυματισμού και το ακυρωθέν ως οφσάιντ (που πάντως δεν φάνηκε να υπάρχει…) γκολ του Φωτάκη στο 41ο λεπτό.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Κίτρινες: Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης – Γίρατσεκ, Ροζίτσκι, Κόλαρ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς (23΄ λ.τρ. Σηφάκης), Τοροσίδης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Φωτάκης (46΄ Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Φορτούνης (71΄ Μήτρογλου), Σαμαράς

ΤΣΕΧΙΑ (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Γίρατσεκ, Πίλαρ, Χούμπσμαν, Ροζίτσκι (46΄ Κόλαρ, 90΄ Ράιτοραλ), Μπάρος (64΄ Πέκχαρτ).

Διαβάστε επίσης:

Σάντος: «Δεν βάλαμε την μπάλα κάτω…»

Πολωνία – Ρωσία 1-1


Δείτε video με τα γκολ του αγώνα Ελλάδα – Τσεχία 1-2