προσπάθειες για περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα

ο Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει τις προσπάθειες να προβάλει τη θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με στόχο την αύξηση του τουρισμού και της γενικότερης αντιστοφής του κλίματος αμφιβολίας λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.

Στο πλάισιο αυτό της προσέγγισης των παραδοσιακών αγορών της τουριστικής μας βιομηχανίας, η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραχωρεί συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Υπουργός συνομίλησε μέσω skype και με παράγοντες της ομογένειας σε Καναδά και Νότια Αφρική, ενώ προγραμματίζεται παρόμοια διαβούλευση και με την ομογένεια της Αυστραλίας στο τέλος της εβδομάδας. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας συμφώνησαν ότι η προσπάθεια για αναστροφή του κλίματος για την εικόνα της Ελλάδας αποτελεί εθνική προσπάθεια και πως θα συμβάλλουν με όλα τα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος η αλλαγή του κλίματος

Η αλλαγή του κλίματος στις μεγάλες τουριστικές αγορές αποτέλεσε προτεραιότητα με γνώμονα την αποκατάσταση της πραγματικότητας για την Ελλάδα και τη διασκέδαση των φόβων και των ανησυχιών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες των χωρών που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Στη Huffington Post η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με άρθρο της που τιτλοφορείται ”Η Ελλάδα που γνωρίζω”, αναφέρει πως η γενέτειρα της Δημοκρατίας παρά την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών παραμένει ασφαλής και γαλήνια όπως ήταν πάντα, διότι παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει καλωσορίζει πάντοτε τους επισκέπτες της με ανοιχτές αγκάλες.

Μέσα στην εβδομάδα η κ. Καραπαναγιώτη θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, στην ισπανική El Mundo και στην κινεζική τηλεόραση CCTV.