«Σαν τελικός το ματς με τη Ρωσία»

Αισιόδοξοι για την έκβαση της αναμέτρησης με τη Ρωσία που πάντως, όπως τόνισαν έχει χαρακτήρα τελικού, εμφανίστηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (14/06) οι Γιώργος Φωτάκης, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Μήτρογλου και Κώστας Φορτούνης.

Αναλυτικά είπαν:

Φορτούνης: «Τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Σίγουρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τη Ρωσία. Είναι ένας τελικός για εμάς και πιστεύω πως όλοι θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό και θα πάρουμε την πρόκριση».

Φωτάκης: «Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετά λάθη. Παρόλο που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά βρισκόμαστε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε το ματς και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης:

Φορτούνης: «Έχουμε δει και τα δύο παιχνίδια τη Ρωσίας. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν έκανε τόσο καλή εμφάνιση. Έχουμε πολλές πιθανότητες για την πρόκριση και αυτό θα το δείξουμε στο γήπεδο».

Για το αν έχουμε μπει αδιάβαστοι στα παιχνίδια ο Φωτάκης είπε: «Μελετούμε πολύ τον αντίπαλό μας. Πρέπει να μπαίνουμε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις δυσκολίες σε μία τέτοια διοργάνωση σχετικά με την απειρία του, ο Κώστας Φορτούνης είπε: «Η πρώτη μου εμπειρία είναι ευχάριστη. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από τους μεγαλύτερους μέχρι και τους μικρότερους με έχουν αγκαλιάσει και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Αν μου ζητηθεί από τον προπονητή να παίξω, από την πλευρά μου θα είμαι έτοιμος και μετά θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το κίνητρο:

Φωτάκης: «Η Ρωσία είναι μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι όταν φτάνουμε σε δύσκολο σημείο τα καταφέρνουμε, όπως κάναμε με την Κροατία. Πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία να παίζω, θέλω να βοηθάω την ομάδα. Είναι πολύ κρίσιμο και το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα κερδίσουμε».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

Φωτάκης: «Την επόμενη ημέρα μετά την ήττα από την Τσεχία, το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο αλλά, αυτά τα δύο παιχνίδια ανήκουν στο παρελθόν και όλοι πιστεύουμε στην πρόκριση».

Φορτούνης: «Είναι τελικός για εμάς. Δεν δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Για το πώς έχει ζήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, και αν είναι ικανοποιημένος από την προσωπική του απόδοση ο Χολέμπας είπε: «Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια που κάναμε. Με την Πολωνία το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Με την Τσεχία ήταν διαφορετικό, γιατί στα πρώτα έξι λεπτά χάναμε 2-0 και άλλαξε πολλά για εμάς. Οι Τσέχοι άρχισαν να παίζουν διαφορετικά. Μετά, καταφέραμε να μειώσουμε και ίσως να πετυχαίναμε και δεύτερο, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό. Δεν μπορώ να είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Πέρασαν γκολ από την πλευρά μου. Η Ρωσία είναι το πρώτο φαβορί, ξέρουμε όλοι ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να μπούμε δυνατά και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στα πρώτα δύο παιχνίδια».

Μήτρογλου: «Πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά και να ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή μας για να πάρουμε τη νίκη. Όλοι οι αντίπαλοι είναι καλοί. Δείξαμε χαρακτήρα με την Πολωνία, ενώ με την Τσεχία πάλι κοντέψαμε να επιστρέψουμε. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Το ξεχνάμε αυτό. Μειώνουμε τα λάθη μας και πάμε δυνατά με τη Ρωσία. Εγώ κάθε μέρα δουλεύω στην προπόνηση. Όποτε με χρειαστεί ο προπονητής θα είμαι έτοιμος. Με νοιάζει μόνο η νίκη και τίποτα άλλο. Και για εμάς και για τον Αβραάμ που θέλω να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση. Είναι πολύ καλό να είσαι το αουτσάιντερ και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε».

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε