Καίγεται η Αθήνα από Νέα Μάκρη μέχρι Μαραθώνα

– Πύρινα μέτωπα σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Κάλαμο, Παλλήνη και Μαραθώνα – Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Σούνιο – Κάηκαν σπίτια και μάντρα με αυτοκίνητα και τραυματίστηαν 3 πυροσβέστες – Η Πυροσβετική επιμένει πως δεν κάηκαν σπίτια, ενώ φωτογραφίες του Newsit αποδεικνύουν το αντίθετο – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς – Κάηκαν αυτοκίνητα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη – Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των οικισμών που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Οι εικόνες θυμίζουν θρίλερ με τη μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα. Οι φλόγες “κύκλωσαν” τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Νέα Μάκρη, στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα στο Κάτω Σούλι. Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα  ενώ οι φλόγες πλησιάζουν στο Σούνιο με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σουνίου από το 56ο χλμ και μετά.

ΩΡΑ 11.30 μ.μ.

– Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι κάτοικοι τα σπίτια τους σε Λεγρενά και Π. Φώκαια – Πύρινα μέτωπα σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Κάλαμο, Παλλήνη, Σούνιο και Μαραθώνα – Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο έφτασε το Σούνιο – Κάηκαν σπίτια και μάντρα με αυτοκίνητα στους οικισμούς Θυμάρι, Π. Φώκαια και τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς – Κάηκαν αυτοκίνητα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Οι εναέριες επιχειρήσεις κατάσβεσης  σταμάτησαν γύρω στις 21:00, ωστόσο άνδρες της πυροσβεστικής  προσπαθούν να σχηματίσουν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν τα μέτωπα  της φωτιάς. Ένα όχημα της πυροσβεστικής εγκλωβίστηκε όταν περικυκλώθηκε από τη φωτιά, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως. Το έργο της πυροσβεστικής δυσκολεύουν οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης των ανέμων.  Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η φωτιά στον οικισμό Σιντερίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, ενώ οι φλόγες “έγλειψαν” και το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”,και στις φλόγες τυλίχτηκαν κάποια αυτοκίνητα της εταιρείας.
Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια, κάποια από τα οποία κάηκαν .  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιμένει πως δεν κάηκε ούτε ένα σπίτι ενώ φωτογραφίες του Newsit καθώς και οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αποδεικνύουν το αντίθετο.