Υπ. Εσωτερικών: ΝΔ 29,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27,1% Πρόσκληση Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα την ασφαλή εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση το 18% των εκλογικών Τμημάτων στην Επικράτεια.

Σύμφωνα με αυτά

Νέα Δημοκρατία 29,5% και 128 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 27,1% και 72 έδρες

ΠΑΣΟΚ 12,25% και 33 έδρες

Αν. Ελληνες 7,56% και 20 έδρες

Χρυσή Αυγή 6,95% και 18 έδρες

ΔΗΜ.ΑΡ 6,23% και 17 έδρες

ΚΚΕ 4,49% και 12 έδρες

Η νέα Βουλή θα είναι επτακομματική. Κανένα άλλο κόμμα δεν προσγγίζει το όριο του 3%. ΌΛα τα εκτός Βουλής κόμματα λαμβάνου το περίπου 4%.

Η ενδεχόμενη απόκληση από τα πιο πάνω αποτελέσματα ενδέχεται να είναι της τάξης συν πλην 0,5% και σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει η κατάταξη των κομμάτων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος που συμμερίζονται την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής Σωτηρίας έκανε, μετά την νίκη του κόμματός του στις εκλογές,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

Ο ελληνικός λαός ψήφισε για την παραμονή μας στο Ευρώ, και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές  που θα φέρουν δουλειές, δικαιοσύνη, και ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη.

Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες. Δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Είναι μιά σημαντική στιγμή σήμερα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Προσκαλούμε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο ούτε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια.  Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας 0φείλει να φέρει την ανάπτυξη στην οικονομία και τη βεβαιότητα στους Έλληνες ότι τα χειρότερα περάσανε.

Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή τις υποχρεώσεις της χώρας.  Η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Σε μία περίοδο όπου καταρρέουν τα πάντα, κόμματα, συμπεριφορές ιδεολογήματα, οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω όλους. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που με πλήρη συνείδηση μας εμπιστεύτηκε στις πολύ δύσκολες αυτές στιγμές. Δεν του δώσαμε λαϊκίστικες ευκαιριακές υποσχέσεις. Πυροτεχνήματα τυχοδιωκτικά. Την αλήθεια του είπαμε και με την ψήφο του δημιουργείται πλέον στέρεα βάση εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκή.

Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδιωξαν οι Έλληνες, θα εργαστούμε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκέες πολιτικές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της βασανιστικής τεράστιας για τους Έλληνες υπόθεση της ανεργίας.

Δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να τραυματίζει την κάθε οικογένεια. Θα εργασθώ συναινετικά με όλους. Αλλά και με επιμονή και σταθερότητα. Για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους. Το ξαναλέω: Να βγούμε από την  κρίση με κοινωνική συνοχή με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα. Εμείς, τηρούμε ό,τι είπαμε. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Η Νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα παραμείνει δύναμη ευθύνης. Και η δύναμη που εγγυάται την όσο το δυνατόν ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Ν.Μιχαηλίδης
    Απάντηση

    Η τοποθέτηση του άρθρου είναι από τις πιό σωστές που έχουν διατυπωθεί τον τελευταίο καιρό. Αν πηγαίνετε εκδρομή και στον δρόμο τσακίσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα δένδρο,ο ρόλος σας μεταβάλλεται αυτόματα από χαρούμενο εκδρομέα σε προβληματισμένο πεζό! Η Χώρα τσακίστηκε πάνω στα λάθη της και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την επώδυνη διόρθωση. Οι λαϊκιστές της αριστεράς θεωρούν ότι το ¨δίκιο του εργάτη¨δεν θίγεται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαβιούν και εννοούν ότι πρέπει άλλοι να πληρώσουν-αυτοί που δεν είναι εργάτες Έλληνες η και ξένοι- γιατί αυτοί είναι οι μεγάλοι αθώοι των προβλημάτων της κοινωνίας.
    Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί μέχρι αύριο το πρωί είναι πόσοι ψηφοφόροι λειτουργούν με την λογική και πόσοι αντεθνικά θα πρέπει να λειτουργήσουν υποβαθμίζοντας την Χώρα σε επίπεδα που ούτε να το σκαφθεί θα ήθελε κανείς

Σχολιάστε