Δημ. Αβραμόπουλος στην ΡΗΡ: Θα φέρουμε νόμο για την ψήφο των Αποδήμων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ PANHELLENICPOST.COM

& ΣΤΟΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την απόλυτη στήριξή του στο καθολικό αίτημα της ομογένειας για επιστολική ψήφο εξέφρασε στην Panhellenic Post ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος  υποσχώμενος η ΝΔ να φέρει και πάλι στη Βουλή νόμο που θα δίνει το δικαίωμα στους Απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν από τον τόπο όπου ζουν.

Ο κ. Αβραμόπουλος πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών είχε εκφράσει την  αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.

Ολόκληρη η συνέντευξη με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, η οποία ελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2012, έχει ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε λίγες ώρες οι Έλληνες θα πάνε πάλι στις κάλπες. Είσθε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα; Τι είναι αυτό που διακυβεύεται σε τούτες, τις δεύτερες μέσα σε λίγες μέρες, εκλογές;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αισθάνομαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες τις Κυριακής, έχοντας αποφασίσει για το καλό της πατρίδας μας. Έχοντας επιλέξει την συνέχιση της φιλοευρωπαϊκής μας πορείας, χωρίς να χαθούν κεκτημένα δεκαετιών και με σαφή την εντολή για τροποποίηση των δυσμενών όρων του Μνημονίου. Μόνο έτσι άλλωστε θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία και οικονομία να ορθοποδήσει και πάλι μετά από τόσα χρόνια ύφεσης.

Οι ευθύνες είναι δικές μας και πρέπει να τις αναλάβουμε, κρατώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ωστόσο, προβάλλει μπροστά μας μια μεγάλη απειλή. Ή θα μείνουμε στην Ευρώπη, ή θα γυρίσουμε πίσω στο μίζερο βαλκανικό μας παρελθόν, με κυρίαρχη τη φτώχεια και την απόγνωση, τινάζοντας στον αέρα ιστορικές κατακτήσεις, όπως είναι το κοινωνικό μας κράτος, η συνοχή μας και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή που μας περιμένει και πρέπει με κάθε τρόπο αυτό να το αποφύγουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Ομογενείς μας  έχουν παράπονο ότι και πάλι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία από τον τόπο που ζουν. Αν γίνετε κυβέρνηση, θα ψηφίσετε τον νόμο που προβλέπει το Σύνταγμα και που τους δίνει το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το ζήτημα της συμμετοχής των ομογενών στις εθνικές εκλογές, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που κανείς δεν πήρε να απόφαση να επιλύσει. Και αυτό γιατί απαιτείται διακομματική συναίνεση που ποτέ δεν επετεύχθη. Είναι ζωτικής σημασίας τέτοια προβλήματα, που άπτονται της ισότητας του δικαιώματος ψήφου μεταξύ όλων των Ελλήνων όπου και αν κατοικούν, να επιλυθούν από την Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να φέρει και πάλι πρόταση νόμου για δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ομογενών από τον τόπο κατοικίας τους. Για να τεθεί ένα τέλος σε ένα από τα ακανθώδη ζητήματα της Μεταπολίτευσης. Και να νιώθουν οι Έλληνες της διασποράς, πραγματικοί πολίτες της πατρίδας τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θητεία σας ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέπεσε σε μια κρίσιμη οικονομικά  ώρα για την Ελλάδα. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων;

 Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:     Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν και αυτά αναπόσπαστα κομμάτια της Κοινωνίας μας. Βιώνουν με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ένταση την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες της καθημερινότητας όπως όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Την ίδια ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της αποστολής τους. Μιας αποστολής που απαιτεί ψυχικό και σωματικό σθένος, υπομονή, επιμονή και προσωπική αυταπάρνηση. Είναι αλήθεια ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξαιτίας της δημοσιονομικής συγκυρίας, έχουν υπάρξει δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα. Όμως είναι απολύτως βέβαιο, και αυτό θα ήθελα να το καταστήσω σαφές, ότι το αξιόμαχο, το φρόνημα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν έχουν επηρεαστεί ούτε κατ’ ελάχιστο από την οικονομική κρίση. Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης να νιώθουν υπερήφανοι που η χώρα μας συνεχίζει, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, να συντηρεί ένα από καλύτερα και πιο λειτουργικά Αμυντικά Συστήματα στον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είσθε ο μόνος πολιτικός που θυμήθηκε φέτος τη θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Τι σημαίνει η θυσία του για την Ελλάδα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Η θυσία του στον βωμό του καθήκοντος και της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έστειλε ένα μήνυμα γενναιότητας, αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, απέναντι σε κάθε απειλή ή επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Το να θυμόμαστε αυτούς τους ήρωες σε πείσμα της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, σημαίνει ότι ως Έθνος δεν θα υποστείλουμε την σημαία του καθήκοντος, της
εθνικής αξιοπρέπειας και του χρέους προς την πατρίδα. Η θυσία του επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας με το οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν την αποστολή τους και παράλληλα δείχνει τον δρόμο του χρέους προς όλους εμάς που θέλουμε να δούμε την πατρίδα μας να στέκεται ξανά όρθια, υπερήφανη και ισχυρή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είσθε αισιόδοξος ότι τελικά οι Ευρωπαίοι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:     Οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν, να συζητήσουν και στο τέλος να αποδεχτούν τροποποιήσεις του Μνημονίου προς την σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να έχουν απέναντι τους μια ισχυρή και σταθερή ελληνική κυβέρνηση, που να μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια και ρεαλισμό τις προτάσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές στην δημοσιονομική προσαρμογή. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι είναι αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας να μας βοηθήσουν για να ξεπεράσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Σε μια Ευρώπη που συνεχώς αλλάζει, προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων, η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα, ενότητα και ικανότητα διαπραγμάτευσης. Και πιστεύω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε. Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι πρέπει οι Ομογενείς να βοηθήσουν την Ελλάδα τούτη την ώρα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Έλληνες της Ομογένειας πάντοτε επεδείκνυαν την αγάπη τους για την πατρίδα μας. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Έθνους, προσέφεραν εμπράκτως και ανιδιοτελώς ό,τι μπορούσαν για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Οι ελληνικές Κοινότητες, οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες αποτελούν φάρους προβολής του ελληνικού πολιτισμού και σημείο επαφής με τους άλλους λαούς.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας, είναι οι Έλληνες της Διασποράς να κινητοποιηθούν ώστε να διαδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Χρειαζόμαστε τους Έλληνες της διασποράς ως έμπιστους διπλωμάτες που να προωθούν την εικόνα μιας χώρας που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να θέσει τα θεμέλια της νέας ελληνικής πολιτείας. Αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Panhellenic Post, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google analytics διαβάζεται από ομογενείς σε 59 χώρες και 478 πόλεις. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους μεταφέρουμε;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζω ότι οι Έλληνες της Διασποράς αγωνιούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Γνωρίζω τις ανησυχίες τους για το μέλλον αυτού του τόπου. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου, η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα. Σε αυτήν την νέα σελίδα δεν θα μπορούν να λείψουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς που με τον κόπο και την υπομονή τους διαπρέπουν καθημερινά στα Γράμματα, στις Επιστήμες, στην Επιχειρηματικότητα.

Η Ελλάδα χρειάζεται την έμπρακτη βοήθεια αυτών των ανθρώπων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα χτίσουμε την νέα Ελλάδα, έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί, μακριά από τις στρεβλώσεις και τις κακοτοπιές του παρελθόντος. Σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια δεν μπορεί να λείψει κανείς. Πόσο μάλλον οι πρεσβευτές του Ελληνισμού στο εξωτερικό, όλοι εσείς που συνεχίζετε να φυλάτε Θερμοπύλες όπου και αν βρίσκεστε. Σας καλώ να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο το τεράστιο έργο που επιτελείτε προς όφελος της πατρίδας μας. Σας καλώ να συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις στο να δούμε και πάλι αυτήν την χώρα να μεγαλουργεί και να δίνει τα φώτα της στα πέρατα της Οικουμένης.

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

Σχολιάστε