Τα είπαν Βενιζέλος-Σαμαράς. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητάει άμεσα κυβέρνηση-Θετικός ο Κουβέλης

 

Την άποψη ότι πρέπει να παρακαμφθεί η τακτική των διερευνητικών εντολών και αύριο κιόλας ο κ. Σαμαράς να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του για το σχηματισμό κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ και νικητή των εκλογών κ. Αντώνη Σαμαρά.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. https://www.panhellenicpost.com/archives/10285

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συνομίλησαν επί των λεπτομερειών πάνω στις οποίες θα στηρίξουν τη συνεργασία τους στην οποία ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να συμπράξουν και οι Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜ.ΑΡ και Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση ως αύριο. Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ”.

“Oι δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι απογοητευτικές και πολιτικά προκλητικές. Η τοποθέτηση Τσίπρα δικαιώνει όσα είπα και χθες. Περιμένει στη γωνία την αποτυχία της κυβέρνησης”.

“Η διερευνητική εντολή του κ. Σαμαρά πρέπει να έχει ως κατάληξη τη σύσκεψη των τεσσάρων κομμάτων αύριο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας”, είναι μερικές από τις σκέψεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε:

«Είναι αδιέξοδο, είναι αντιφατικό και είναι ανεύθυνη στάση να λες ότι ο τόπος χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση και την ίδια ώρα εσύ να μην μετέχεις σ΄ αυτή αλλά να θέλεις να εφαρμόσει το δικό σου πρόγραμμα», είπε ο κ. Βενιζέλος καυτηριάζοντας τη στάση του κ. Τσίπρα.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέμεινε στις θέσεις του κόμματος για κατάργηση του Μνημονίου και τοποθέτηση προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Καμμένου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης συζητά την συμμετοχή του κόμματός του σε κυβερνητικό σχήμα με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλώνοντας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν δίνει λευκή επιταγή και ότι θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας το αν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας». Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «εποικοδομητικό διάλογο» με τον κ. Κουβέλη που θα συνεχιστεί αύριο.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε