«Τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε»

Ολους τους αντιπάλους της τους σέβεται, αλλά και όλους τους κοιτάζει στα μάτια η Ελλάδα, όπως είπαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι Γρηγόρης Μάκος και Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενοι στον επικείμενο αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στη Γερμανία.

Ξεκινώντας ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως στο παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία όλοι οι διεθνείς  υπερέβαλαν εαυτούς και πέρασαν παρόλο που οι περισσότεροι δεν το πίστευαν.

«Το ίδιο θα κάνουμε και στο παιχνίδι της Παρασκευής. Να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα η Γερμανία είναι φαβορί, αλλά είναι μόνο ένα παιχνίδι», ανέφερε ο μέσος του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Μάκος, τόνισε: «Πετύχαμε την πρόκριση που ήταν ο πρώτος στόχος και πλέον δεν χωράει άγχος. Παρότι είχαμε τραυματισμούς και ατυχίες, καταφέραμε να πάρουμε στο παιχνίδι με την Ρωσία το αποτέλεσμα που θέλαμε με πάθος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα παλέψουμε».

 

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι της Γερμανίας με την Δανία;

Μάκος: «Φυσικά και είδαμε και τα δυο ματς. Τώρα παίζουμε απέναντι στην Γερμανία και το ζήτημα είναι ότι πλέον πρέπει να τους δούμε ακόμα περισσότερες φορές».

Μανιάτης: «Κοιτάζαμε και τις εκλογές, για να ξέρουμε τι γίνεται στην χώρα μας. Έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες για να τους ξαναδούμε».

 

Σου προκάλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός της Πολωνίας και η πρόκριση της Τσεχίας;

Μάκος: «Όταν έγινε η κλήρωση λέγαμε ότι φαβορί ήταν η Ρωσία. Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα τους και μπορούσαν να περάσουν. Όχι δεν θεωρώ ότι ήταν έκπληξη συνεπώς».

 

Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, το ματς με τη Γερμανία έχει επιπλέον σημασία;

Μανιάτης: «Είναι ποδόσφαιρο αυτό για το οποίο μιλάμε, τίποτ’ άλλο. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Το κάναμε με την Ρωσία κι αυτό θέλουμε να γίνει ξανά».

 

Έχετε να κερδίσετε τη Γερμανία 22 χρόνια. Θα σας επηρεάσει αυτό στο Γκντανσκ;

Μανιάτης: «Δεν έχει σημασία από πότε έχουμε να κερδίσουμε. Την Παρασκευή έχουμε παιχνίδι και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Θα τα δώσουμε όλα. Σίγουρα είναι φαβορί η Γερμανία, αλλά εμείς θα τους κοιτάξουμε στα μάτια. Και τους Ρώσους 19 χρόνια είχαμε να τους κερδίσουμε».

 

Σας προβληματίζουν οι απουσίες;

Μάκος: «Όλα τα παιδιά έχουν δείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσφέρουν στο 100%. Για παράδειγμα και τον Παπαδόπουλο τον αντικαταστήσαμε επάξια. Αν εγώ κληθώ να παίξω αντί του Καραγκούνη, ελπίζω ότι θα κάνω τοπ καλύτερο και θα βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί».

 

Η Ρωσία ήταν μια «άγνωστη» αντίπαλος, ενώ η Γερμανία  είναι γνωστή. Το συζητήσατε στο ξενοδοχείο;

Μανιάτης: «Εννοείται πως το κάνουμε. Ρωτάμε τα παιδιά που έχουν παίξει εκεί ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά τους στοιχεία. Θα μας τα αναλύσει και ο προπονητής».

Μάκος: «Σίγουρα είναι θετικό ότι έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν εκεί. Είναι μια παραπάνω πληροφορία για το πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».

 

Πόσο σας επηρεάζει ότι είστε ξανά το αουτσάιντερ;

Μανιάτης: «Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Αν και αουτσάιντερ καταφέραμε και πήραμε τη νίκη απέναντι στην Ρωσία. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε τι θα γίνει».

 

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Μάκος: «Κοιτάμε να μπορέσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Γιατί όχι; Και το 2004 κανείς δεν πίστεψε ότι τα παιδιά μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί, όμως τα κατάφεραν».

 

Υπάρχει το ενδεχόμενο να πάμε στα πέναλτι. Είστε προετοιμασμένοι για αυτό, επειδή χάθηκαν τρία στην σειρά;

Μανιάτης: «Θα μπει το επόμενο, τι να κάνουμε; Τα πέναλτι είναι και τύχη. Δεν υπάρχει φόβος. Πέντε παιδιά θα πάρουν την μπάλα και θα σουτάρουν».

 

Σας πωρώνει μέσα στα αποδυτήρια ο Σάντος;

Μανιάτης: «Καταρχήν ο προπονητής μας έχει πει πολλές φορές ότι αισθάνεται Έλληνας. Μας τονώνει το ηθικό και αυτό προσπαθεί να κάνει σε κάθε παιχνίδι. Το πίστευε πάρα πολύ το παιχνίδι με την Ρωσία και το πετύχαμε».

 

Πιστεύεις ότι ο Μανιάτης θα παντρευτεί  στην καθορισμένη ημερομηνία;

Μάκος: «Εγώ αυτό που είπα και στην Ιωάννα είναι ότι, αν χρειαστεί, το πολύ πολύ να παντρευτούν εδώ! Τον παπά θα τον κάνω εγώ στο τέλος. Τα μούσια γιατί τα έχουμε; Θα τους παντρέψω στην Ουκρανία».