Δεκάδες οι νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, οι περισσότεροι σε μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

“Τουλάχιστον 28 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια”, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, καθώς και από μια έκρηξη που έπληξε όχημα στον δρόμο Ιντλίμπ-Σάρμιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε μια ορεινή περιοχή στη Λαττάκεια σκοτώθηκαν επίσης πέντε αντάρτες.

Νωρίτερα Σύροι αντάρτες έκαναν έφοδο σε στρατόπεδο στη βορειοδυτική επαρχία Λαττάκεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και σκότωσαν τουλάχιστον είκοσι στρατιώτες πιστούς στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα δίκτυο επαφών στη Συρία, περιλαμβανομένων ανταρτών, ακτιβιστών και στελεχών των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ οι αντάρτες πήραν αιχμαλώτους, περιλαμβανομένου ενός συνταγματάρχη, και λεηλάτησαν οπλαποθήκες παίρνοντας μαζί τους πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

“Από αργά χθες βράδυ ως τις 05:00 σήμερα αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα στρατόπεδο του τακτικού στρατού που αποτελείτο από τρία κτίρια, τα δύο εκ των οποίων κατέρρευσαν”, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων των ανταρτών εναντίον αρμάτων μάχης και σημείων ελέγχου του στρατού και σε ορισμένες περιοχές, οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) μοιάζουν ικανοί να διατηρήσουν τον έλεγχο περιοχών.

Χθες στη βία στη Συρία σκοτώθηκαν 62 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 31 άμαχων, 27 στρατιωτικών και τεσσάρων ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.