Πίστη πρόκρισης «για τους εαυτούς μας και τους Ελληνες»

Την πεποίθησή τους ότι το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Γερμανία δεν θα είναι το τελευταίο εξέφρασαν κατά τη σημερινή (20/06) συνέντευξη Τύπου οι Κώστας Κατσουράνης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Οι Ελληνες διεθνείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα πρόκρισης στους «4» και δήλωσαν περήφανοι που η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου έχουν προκριθεί όλα τα φαβορί.

«Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, δεν υπήρχαν εκπλήξεις από αυτούς που συνεχίζουν. Πέρασαν τα φαβορί και χαίρομαι που περάσαμε και εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης συμπλήρωσε: «Είμαστε περήφανοι που περάσαμε στους οκτώ καλύτερους. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς αυτή η επιτυχία».

Ο διεθνής μέσος του «τριφυλλιού» αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε την Ανγκελα Μέρκελ, αναφέροντας τα εξής: «Είναι πολιτική ερώτηση. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικά. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Θα παίξουμε για τη σημαία μας και για τους εαυτούς μας. Σε λίγο βγάζουμε Πρωθυπουργό, όποιος θέλει να τον πάρει τηλέφωνο να τον ρωτήσει για τα υπόλοιπα».

 

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως ο «αποκλεισμός» δεν είναι στο λεξιλόγιό τους. Στο δικό μας λεξιλόγιο τι υπάρχει;

Σαλπιγγίδης: Έχουμε 22 ετοιμοπόλεμους μαχητές. Δεν μας απασχολεί τι λένε οι Γερμανοί. Το 2004 αποδείξαμε την αξία μας. Απο κει και πέρα έχουμε μόνο επιτυχίες. Μας απασχολεί πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής: Σαλπιγγίδης: Δε νομίζω πως θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για εμάς. Δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Κατσουράνης: Έχουμε πνεύμα αυτοθυσίας. Είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό θα κάνουμε και στο ματς με τη Γερμανία. Άλλη φιλοσοφία είχε ο Ρεχάγκελ και άλλη ο Σάντος. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε Έλληνες και έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά».

 

Πότε πίστεψαν οι διεθνείς μας στο παιχνίδι με τη Ρωσία πως θα προκρινόμασταν:

Σαλπιγγίδης: «Μπαίνοντας στο παιχνίδι δεν σκέφτεσαι να χάσεις. Ο αγώνας δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Το πιστεύαμε από την αρχή. Μετά τον αγώνα ανέβηκε η ψυχολογία μας και είναι φυσικό. Ήταν πολύ σημαντική γιατί μας έδωσε την πρόκριση».

 

Για την απουσία του Καραγκούνη:

Σαλπιγγίδης: «Ο Καραγκούνης είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Είναι ο αρχηγός μας. Όλοι θα παίξουμε και για αυτόν».

 

Για το αν είναι εφικτή η πρόκριση:

Σαλπιγγίδης: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ελπίζω να πάμε πιο ψηλά και δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Δεν είναι εύκολο, αλλά μακάρι να προχωρήσουμε».

 

Για την χαρά που έχουν πάρει οι Έλληνες:

Σαλπιγγίδης: «Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ως χώρα και ελπίζω να τα λύσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι διέξοδος. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις τους Έλληνες να πανηγυρίζουν».

 

Για τον γάμο του Μανιάτη (είναι προγραμματισμένος την 1η Ιουλίου):

Κατσουράνης: «Ο Μανιάτης προγραμμάτισε πριν από 1,5 χρόνο το γάμο του. Δεν τον βλέπω να πηγαίνει στον γάμο του».

 

Για τα υποτιμητικά σχόλια των Γερμανών:

Kατσουράνης:  «Δεν έχω να πω τίποτα για τα υποτιμητικά σχόλια. Δημοκρατία έχουμε. Εξάλλου εμείς φέραμε τη Δημοκρατία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το παιχνίδι. Η Γερμανία είναι το φαβορί, θα τα δώσουμε όλα, έχουμε ικανότητες».

 

Για το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική μας:

Kατσουράνης: «Αν κάνουμε το μικρό θαύμα την Παρασκευή, τότε θα είμαστε στα ημιτελικά και όλα γίνονται. Τον πρωταρχικό στόχο τον καταφέραμε και προκριθήκαμε στα προημιτελικά. Αυτή η ομάδα κρατάει τις υποσχέσεις της. Δεν θα παίξουμε δέκα φορές με τους Γερμανούς. Ένα παιχνίδι είναι και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια».

Σαλπιγγίδης: «Δεν ανησυχώ γιατί έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και με τους Ρώσους».