Παρούσα τελικά η Μέρκελ στο Γερμανία – Ελλάδα

Παρούσα στις εξέδρες του σταδίου του Γκντανσκ για τον αγώνα Γερμανίας – Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Euro 2012 θα είναι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες ο εκπρόσωπός της είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να μεταβεί στην Πολωνία, αφού την ίδια ημέρα και ώρα θα βρίσκεται στη Ρώμη και θα έπρεπε να… διακτινιστεί για να δώσει το παρών στο γήπεδο, η Ανγκελα Μέρκελ θα είναι τελικά εκεί.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, η αλλαγή του προγράμματος της κ. Μέρκελ -η οποία μεθαύριο μεταβαίνει στη Ρώμη- κατέστησε δυνατή την παρουσία της στην Πολωνία.

Ο ίδιος, πάντως, απέρριψε οποιαδήποτε πολιτική διάσταση του αγώνα, λέγοντας ότι «αυτή είναι η μέρα του αθλήματος».

Νίκη της Γερμανίας με 3- 1 προέβλεψε o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά η γερμανική ομάδα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση».

Στο μεταξύ, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επειδή υπάρχουν φόβοι για αντιδράσεις και δη αποδοκιμασίες από πλευράς Ελλήνων οπαδών κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Γερμανίας πριν από την έναρξη του ματς.

Μάλιστα έχουν δοθεί εντολές προς την τηλεοπτική παραγωγή του αγώνα να μην περάσει ήχος τυχόν αποδοκιμασιών στους δέκτες των τηλεθεατών.