Αισιόδοξα μηνύματα στα εγκαίνια της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα»

Αισιόδοξα μηνύματα παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον έστειλαν χθες οι παραγωγικές δυνάμεις της περιφέρειας, στα εγκαίνια της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα».

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα για τους επισκέπτες, ενώ τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 7 το απόγευμα παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και τοπικής κοινωνίας.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης έκοψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ τη δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος μαζί με το σεβαστό ιερατείο της Μητρόπολης.

Κατά την έναρξη της τελετής οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν μουσικά ταξίδια από τη Νεανική Χορωδία Τρίπολης «ΟΡΦΕΑΣ».

Στην τελετή των εγκαινίων το παρών έδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτη, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Ελλάδος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του Νομού, Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, εκπρόσωποι των ιδιωτικών φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσπαθούν τις δύσκολες μέρες γιατί αν τα παρατήσουν δεν θα καταφέρουν τίποτα. Ο επιχειρηματικός κόσμος μας έδειξε για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη  με τη συμμετοχή του στην έκθεση» σημείωσε κατά τα εγκαίνια ο Πρόεδρος της Άλφα Εκθεσιακής κ. Άγγελος Καραμπίκας, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία που έχει με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Για την επιτυχία του φετινού Αρκαδικού Πανοράματος και την αποφασιστικότητα των επιχειρηματιών που τόλμησαν, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να παλέψουν και να επενδύσουν σε αυτή την έκθεση, έκανε λόγο, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, σημειώνοντας πως το «στοίχημα» για την επιτυχία της έκθεσης έχει κερδηθεί.

Αναφερόμενος στη διάσωση της επιχειρηματικότητας και της χώρας γενικότερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζει: «….Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε για τους νέους ανθρώπους τις συνθήκες εκείνες που θα τους κάνουν να τολμήσουν, να επιχειρήσουν ξανά, να αναδείξουν το δαιμόνιο ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα, εντός – και όχι εκτός των συνόρων μας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος ούτε για τη χώρα ούτε για τους νέους ανθρώπους της…»

Παράλληλα τόνισε πως η 7η Περιφερειακή Έκθεση έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και όλες της οι δράσεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση «καλέσαμε και φιλοξενούμε στην Έκθεση σημαντικά διμερή Επιμελητήρια, όπως το Ελληνοαμερικανικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοτουρκικό, το Ελληνογαλλικό και το Ελληνοβουλγαρικό και άλλα, ενώ θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τους αντίστοιχους πρέσβεις και εμπορικούς ακολούθους, που τους προσκαλέσαμε, με σκοπό να έχουν οι εκθέτες, και όχι μόνο, τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες και να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας» σημειώνει, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει, στη συνέχεια τις προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης που έχουν επικεντρωθεί πάνω στο τρίπτυχο (πρωτογενής τομέας – τουρισμός – εξωστρέφεια).

            Κατά την τελετή έναρξης, έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στο Αρκάδα επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο  (φωτογραφία) για τη σημαντική προσφορά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό του έργο. Ιδιαίτερη μνεία στο πολιτιστικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του κ. Κωνσταντινού Αγγελόπουλου,  κάνει ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας σημειώνοντας «η σημερινή βράβευσή του δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί με την τεράστια προσφορά του, είναι μόνον μία συμβολική χειρονομία αναγνώρισης από τον αρκαδικό επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από όλους τους Αρκάδες συμπατριώτες». Ο κ. Αγγελόπουλος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή στην οικονομία, όπως ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης σημείωσε πως η 7η Περιφερειακή Έκθεση έχει πλέον καθιερωθεί σαν το κορυφαίο γεγονός της οικονομικής ζωής της  Περιφέρειας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μέσα στη δίνη της κρίσης το Επιμελητήριο επιχειρεί την κατακόρυφη αναβάθμιση του θεσμού.

Ως τη σημαντικότερη στιγμή της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την 7η Περιφερειακή Έκθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ευχόμενος η έκθεση να συνεχίσει να έχει επιτυχημένη διαδρομή. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο που πρόκειται να γίνει δίπλα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

 

Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος παρουσίασε τις καινούριες εμφανίσεις του «ΑΣΤΕΡΑ» Τρίπολης,  με τις οποίες πρόκειται να αγωνιστεί την περίοδο 2012-2013, φέτος δε και στην Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να τιμήσει με τη σειρά του το τιμώμενο πρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο προσφέροντας την καινούργια φανέλα της ομάδας.

Ο κ. Αγγελόπουλος ανταπέδωσε, δωρίζοντας μία αναμνηστική μπλούζα του Ολυμπιακού από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται ότι οι υιοί του κ. Αγγελόπουλου είναι πρόεδροι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

 

Μετά το πέρας της πανηγυρικής εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της έκθεσης κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων.

 

 

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 18.30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα. Η συμβολαιακή καλλιέργεια.»

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18.30 – 18.45 Δρ. Ξυνιάς Ιωάννης: Καθηγητής Γενετικής και βελτίωσης φυτών ΤΕΙ-Καλαμάτας

“Συμβολαιακή Γεωργία και νέες καλλιέργειες: απάντηση στην κρίση ή μια νέα χίμαιρα;”

18.45 – 19.10 Μιχάλης Τσαμπαρλής: Αναπληρωτής καθηγητής Τμήμα Φυσικής Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Σταθμοί ξήρανσης: Η σύγχρονη απάντηση της γεωργικής αγροτοβιομηχανίας»

19.10 – 19.35 Βλάχου Μαρία: FereikosHelix

«Ανοιχτά εκτροφεία σαλιγκαριών ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου -Συμβολαιακή καλλιέργεια»

19.35 – 20.00 Παρουσίαση εταιρίας «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.» –  Εκπρόσωπος της εταιρίας

20.00 – 20.25 Συζήτηση

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 17:30

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

17.30 – 19.30: “How to do business in the USA”

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

19.30 – 20.30: “How to do business in Turkey

Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο

“How to do business in Bulgaria”

Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο

20.30:-21.30 “How to do business in China

Ελληνοκινεζικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως 21 Ιουνίου

 

Σάββατο 23 Ιουνίου στις 18.30

«Ο Τουρισμός στις νέες συνθήκες»

Ομιλητές:

18.30 – 18.45 Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Αντώνη Μαλλιάρα

18.45 – 19.10 Σαμπράκος Ιωάννης: Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης

«Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρίπολης»

19.10 – 19.35 Μιχαηλίδης Ιωάννης: Hospitality & Tourism Consulting

«Αλλαγή στη διαχείριση και την προώθηση τουριστικών προορισμών  για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης»

19.35 – 20.00 Σκαρβέλη Ελένη: Διευθύντρια Ε.Ο.Τ. Βελγίου-Λουξεμβούργου

«Η ένταξη της Αρκαδίας στην τουριστική αγορά του Βελγίου. Το προφίλ του βέλγου τουρίστα για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού»

20.00 – 20.25 Φραντζεσκάκης Νικόλαος: Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτοτουρισμού Ελλάδας

«Δημιουργώντας μία αγροτοτουριστική περιοχή, δημιουργούμε επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού»

20.25 – 20.45 Συζήτηση

Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.30

Τελετή Λήξης – Παραδοσιακές Συνταγές και Γεύσεις της Αρκαδίας – Κλήρωση Δώρων

Ένα γαστρονομικό happening με Αρκάδες μάγειρες να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές θα συνοδεύσει την τελετή λήξης και την απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής στους εκθέτες.

Στη διάρκεια της τελετής λήξης θα κληρωθούν δώρα που θα έχουν προσφέρει οι ίδιο οι εκθέτες. Η κλήρωση θα γίνεται βάση του αριθμού κάρτας εισόδου που θα έχουν οι επισκέπτες.

 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.

Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη

ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μισή ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τετάρτη 20/6: 17:00 έως 22:00

Πέμπτη 21/6: 17:00 έως 22.00,

Παρασκευή 22/6: 16:00 έως 22.00,

Σάββατο 23/6  &  Κυριακή 24/6: 10.00 έως 22.00

Δευτέρα 25/6: 17:00 έως 22.00