Αβραμόπουλος, όλα θα πάνε καλά στη Σύνοδο Κορυφής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν ο πρώτος μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στις 28-29 Ιουνίου.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την ετοιμότητα της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον αρχηγό του κράτους, να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο.
Αφού επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «όλα πλέον είναι καλά οργανωμένα» και εκτίμησε ότι «η έκβαση της αποστολής θα είναι θετική».
Ερωτηθείς για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και τις συναντήσεις του με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι και οι δυο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης του ΟΣΕΠ.
Υπογράμμισε ότι η συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου ήταν άτυπη, αλλά ιδιαίτερα φιλική και πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό περιβάλλον, με σκοπό να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας.
«Από τον Σεπτέμβριο και μετά, θα αναλάβουμε μια σειρά πρωτοβουλίες, που θα ανοίξουν νέους δρόμους συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες», σημείωσε.

Πηγή: Zougla.gr