“σκληρή δουλειά” προμηνύεται στο Υπουργείο Οικονομικών

«Σκληρή δουλειά» ήταν η εντολή που έλαβε ο Γ. Στουρνάρας κατά τη συνάντηση με τους Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, στην οικία του Πρωθυπουργού.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο νέος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς του κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβελη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν με το να του αναθέσουν «αυτό το δύσκολο πόστο».

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος αρκέστηκε να πει ότι «θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε με τους εταίρους μας», ενώ για το πότε θα ορκιστεί απάντησε «θα δούμε».

Η επιλογή του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ προερχόμενου οικονομολόγου, μπορεί να σχολιάστηκε κάπως ειρωνικά από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο προκάλεσε ευμενή σχόλια σε έγκυρους οικονομικούς κύκλους και γιατί ο κ. Στουρνάρας θεωρείται πολύ καλά καταρτισμένος στα θέματα που θα χειρισθεί, αλλά και διότι ακροβώς το ότι επιλέχθηκε χωρίς να πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα κατ΄αρχήν εχέγγυο επιτυχίας.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα ορκισθεί και αν θα προλάβει να συματάσχει στην αποστολή που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί, ως γνωστόν με το9ν πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, οικονομικούς Υπουργούς και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο.