Ελληνοαμερικανοί φοιτητές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών που επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι πολλά τα θέματα και μεγάλα τα προβλήματα και ελπίζω να είναι θετικά τα αποτελέσματα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, ενώ εξήρε το ενδιαφέρον του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο κ. Ομπάμα έδειξε ενδιαφέρον για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ελπίζω να συνεχίσει, γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιους φίλους. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασαν οι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές, για το πώς βλέπουν τη χώρα και τις διεθνείς εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τις δηλώσεις ξένων παραγόντων και δημοσιευμάτων περί τεμπέληδων Ελλήνων.

«Ακούω Ευρωπαίους να λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Και σας ρωτώ: οι παππούδες σας θα μπορούσαν να ζήσουν αν ήταν τεμπέληδες σ΄ αυτήν τη μεγάλη χώρα σας, που εκτιμά την εργασία; Ξέρετε κανέναν τεμπέλη να προοδεύει στις ΗΠΑ;» είπε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας και ευχήθηκε στους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές να γίνουν οι επόμενοι επιστήμονες των ΗΠΑ με «ένα ελάχιστο ελληνικό γονίδιο».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Από το Zougla.gr

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Zougla.gr