Χωρίς πλοία Σκόπελος και Σκιάθος;

Στον «αέρα» εξακολουθεί και βρίσκεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς Σκόπελο και Σκιάθο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη διανύσει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, το πλοίο «ΑΛΚΥΟΝH» θα ξεκινούσε να πραγματοποιεί δρομολόγια τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) προς τις Σποράδες. Παρ’ όλα αυτά, η σύνδεση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Α», το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, παρ’ όλα αυτά δεν έχουν ανοίξει ακόμη (;) τα πλάνα.

«Υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, για την οριστικοποίηση του δρομολογίου θα γνωρίζουμε στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ευελπιστούμε ότι η σύνδεση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου» αναφέρουν παράγοντες της NEL LINES προσθέτοντας ότι και το δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο προς Σποράδες παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση, το οποίο ήταν να ξεκινήσει αύριο και τελικώς θα δρομολογηθεί στις 7 Ιουλίου.

«Ηδη έχουμε βγάλει τα δρομολόγια και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι να πούμε στους πελάτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Α» ο ναυτιλιακός πράκτορας Βλαδίμηρος Καραχαρίσης επισημαίνοντας τη μεγάλη πτώση που έχει υποστεί η εταιρία του σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Φέτος η κίνηση είναι πεσμένη κατά 60 – 70% με το αντίστοιχο περσινό διάστημα» τονίζει ο κ. Καραχαρίσης.

Οσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βορειοανατολικό Αιγαίο, το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS» θα συνδέει Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά, κάθε Κυριακή, στις 01.30 π.μ., ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Δευτέρα, στις 01.00 π.μ., με προορισμό Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά. Το ίδιο πλοίο θα πραγματοποιεί, από τις 5 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη, στις 14.00, δροµολόγια για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr