«Χάλκινη» η Κυριακοπούλου στο Ελσίνκι

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιρίνα Πτατσνίκοβα από την Τσεχία με 4.60 μέτρα, επειδή πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.30μ, τα 4.50μ και τα 4.60 μέτρα, ενώ οι πρώτες οκτώ του τελικού, είναι οι εξής:

1. Γιρίνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) 4.60 μέτρα

2. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

3. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.60

4. Αναστασία Σαβτσένκο (Ρωσία) 4.50

5. Σίλκε Σπίγκελμπεργκ (Γερμανία) 4.50

6. Βανέσα Μπόσλακ (Γαλλία) 4.50

7. Λίζα Ριζ (Γερμανία) 4.40

8. Αλεξάντρα Κιριάσοβα (Ρωσία) 4.40

Αντίθετα, η Κατερίνα Στεφανίδη απογοήτευσε, καθώς δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4 μέτρα και 10 εκατοστά, με αποτέλεσμα να μείνει στην 12η και τελευταία θέση.

Πανευτυχής μετά την ολοκλήρωση του τελικού και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η Κυριακοπούλου είπε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με έχει στηρίξει και τον χορηγό μου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Ο αντίθετος αέρας και η βροχή έκανε δύσκολες τις συνθήκες, ωστόσο βγήκε το 4,60 και ήρθε το χάλκινο μετάλλιο. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι με το 4,60 θα είμαι τέταρτη και όχι ότι ανέβαινα τρίτη. Μάλλον καλύτερα που δεν το ήξερα. Είμαι ευτυχισμένη! Δεν μπορώ να το περιγράψω. Θα ‘θελα το χρυσό, αλλά δεν πειράζει. Είμαι ευτυχισμένη».