Ευρωπαίος Επίτροπος: “Φερθήκαμε έντιμα στην Ελλάδα”

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ απορρίπτει τους ισχυρισμούς που θέλουν την ΕΕ να αντιμετωπίζει την Ελλάδα σκληρότερα από την Ιταλία και την Ισπανία, και παραπέμπει στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη στην Die Welt του Βερολίνου ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ αναφέρεται στις προοπτικές της ευρωζώνης μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και επαναλαμβάνει ότι ενισχύθηκε το οπλοστάσιο κατά της κρίσης με τις αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και το ρόλο της ΕΚΤ. Προβαίνει στην εκτίμηση ότι τα ευρωομόλογα δεν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ στο ερώτημα πώς θέλει να εξηγήσει στους Έλληνες ότι η ευρωζώνη τους φέρεται σκληρότερα σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία, ο κ. Έτινγκερ απαντά ότι «οι Έλληνες δέχθηκαν απομείωση του χρέους τους και αυτό τους ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Καμία χώρα δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά όσο την Ελλάδα».
Σύμφωνα με τη Deutche Welle στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ξεχνά την τρόικα, ο Γκίντερ Έτινγκερ απαντά ότι η Ιταλία είχε διαφορετικό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσει την κρίση. «Προσφέρουμε, αλλά ζητούμε και τήρηση των δεσμεύσεων. Συμπεριφερθήκαμε καλά και έντιμα στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο επίτροπος.