Νέος Πρόεδρος στο Μεξικό ο Νιέτο

Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό, σύμφωνα με την γρήγορη καταμέτρηση των ψήφων που ανακοίνωσε η εκλογική αρχή της χώρας και ο απερχόμενος πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν έσπευσε να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

Ο Πένια Νιέτο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος συγκεντρώνει ποσοστό 37,9 ως 38,55%, ενώ ο βασικός του αντίπαλος αριστερός Αντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπράντορ ποσοστό από 30,9 ως 31,86%.
Η Ζοζεφίνα Βάσκες Μότα του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό που κυμαίνεται από 25,1 ως 26%.
Η καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Ινστιτούτο βασίζεται σε αντιπροσωπευτικό δείγμα των αποτελεσμάτων από τουλάχιστον 7.500 εκλογικά τμήματα της χώρας.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ο Ενρίκε Πιένα Νιέτο δήλωσε πως «θα τιμήσει την εμπιστοσύνη» των ψηφοφόρων του και «θα τηρήσει τις υποσχέσεις του».
«Το Μεξικό νίκησε», είπε χαρακτηριστικά ο Πένια Νιέτο και πρόσθεσε πως το κόμμα του κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία θα τιμήσει με αποτελέσματα».