Πώς να “πιάνετε” ERT World στην Αυστραλία

 Ανακοίνωση της  ERT World Αυστραλίας

«Το δορυφορικό σήμα της ERT World, του δημόσιου καναλιού που ενώνει τους απανταχού Έλληνες με τη μητέρα Ελλάδα, εξακολουθεί να μεταδίδεται ελεύθερα και δωρεάν στην Ωκεανία.
Οι πρόσφατες εκκαθαριστικές εξελίξεις στην UBI, μία από τις εταιρίες που μεταδίδουν το σήμα στην Αυστραλία, δημιουργησαν προσωρινά, αλλά όχι ανυπέρβλητα, τεχνικά προβλήματα και στη λήψη της ERT World.
Όσοι ξαφνικά χάσατε το σήμα από τους δορυφορικούς δέκτες σας, δεν έχετε παρά να τους συντονίσετε στον δορυφόρο Optus D2, στη συχνότητα 12.608, πόλωση οριζόντια, SR 22500, FEC ¾.
Το σήμα της ERT WORLD είναι ελεύθερο και δωρεάν, δεν χρειάζεστε καμία συνδρομή.
Οι ήδη υπάρχοντες συνδρομητές της UBI μπορούν να βλέπουν την ERT World προσωρινά από τον Intelsat 8, συντονίζοντας τους δέκτες τους στη συχνότητα 12.557 πόλωση οριζόντια, SR 13845, FEC 3/4, έως ότου επανέλθει η προηγούμενη συχνότητα.
Η ERT World, είναι το μοναδικό Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που μέσω των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ωκεανία, Αλέκου Μάρκελλου και Έμμας Παπαεμμανουήλ, μεταδίδει ειδική εκπομπή «Από την Αυστραλία με Αγάπη» παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα και την ιστορία των Ομογενών της Αυστραλίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επιτυχημένη εκπομπή, κλείνει ήδη τον πρώτο κύκλο της και θα συνεχιστεί δυναμικά τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Τους επόμενους μήνες και όσο προετοιμάζονται τα νέα επεισόδια του δεύτερου κύκλου, οι προηγούμενες εκπομπές θα μεταδίδονται σε επανάληψη, ενω σχεδιάζεται στο διάστημα αυτό η προβολή ειδικών αφιερωμάτων. Οι πρώτες δώδεκα εκπομπές είναι προσβάσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της EΡT: www.ert.gr/webtv στη λίστα με τις εκπομπές της ERT World. Επίσης στο youtube στο κανάλι ERT World Australia.
Για επικοινωνία,πληροφορίες, προτάσεις,η ERT World Australia είναι στη διάθεσή σας:
mail: ert.australia@gmail.com Τηλ: 0428 312 799».