Aνταποκρίνονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία»

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα για το μοντέλο λαϊκής βάσης του Παναθηναϊκού καθώς από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» οι φίλοι του σπεύδουν να εγγραφούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 13:00 της Δευτέρας (2/07) που ξεκίνησε να λειτουργεί η υπηρεσία μέχρι τις 17:30 της ίδιας ημέρας είχαν ήδη εγγραφεί 115 μέλη και είχε συγκεντρωθεί ποσό 1.129.560 ευρώ.

Πρόκειται για ανταπόκριση που ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και που αν συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό τότε τα ποσά που είχε αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξή του στη «Δίκη της Δευτέρας» (είχε κάνει λόγο για 30 εκατ. ευρώ, ποσό που είχε φανεί υπερβολικό) δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα.

Παράλληλα, η ανταπόκριση αυτή είναι ενδεικτική της διάθεσης των οπαδών του «τριφυλλιού» να «βάλουν πλάτη» προκειμένου να βγει η ομάδα από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Για να γίνει κανείς μέλος μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» www.paomprosta.gr, να κατεβάσει και να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής μέλους στο Σωματείου. Στη συνέχεια να καταθέσει το ποσό που επιθυμεί στην Τράπεζα και να αναγράψει στο καταθετήριο της Τράπεζας τα στοιχεία του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» μπορεί κανείς να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τόσο τον αριθμό των μελών που έχουν εγγραφεί ήδη, όσο και το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί.

Για το θέμα μίλησε στον NOVASPOR FM και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» τονίζοντας πως πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο του Παναθηναϊκού προς «πρόκειται για ένα σχέδιο σωτηρίας και όχι εκτόξευσης», αφού το πρωτεύον είναι να σωθεί ο σύλλογος και στη συνέχεια να γίνουν τα υπόλοιπα βήματα.

Αναλυτικά ο κ. Βασιλαράς τόνισε: Η πλειοψηφία αυτών που έχουν συμμετάσχει, μέχρι στιγμής είναι με το ποσό των 175 €. Αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που έχουν συμβάλλει με αυτό των 10.000€. Η δουλειά κορυφώνεται. Είναι πάρα πολλοί που έχουν διάφορες απορίες, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αν και η διαδικασία είναι απλή» τόνισε για να συνεχίσει:
«Εξάλλου, στα γραφεία μας βρίσκονται από το πρωί και οι κ.κ. Αλαφούζος, Γόντικας. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Υπολογίσαμε με τις έρευνες ότι μπορεί να μαζευτούν 12 εκ. ευρώ. Και είναι σημαντικό να μιλάμε για σχέδιο σωτηρίας. Αυτό είναι το βασικό. Δεν μιλάμε για εκτόξευση ή κάτι τέτοιο. Σιγά-σιγά, να σώσουμε τον Παναθηναϊκό, να πατήσουμε στα πόδια μας και μετά να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε. Μην ξεχνάτε, πως μέχρι στιγμής, έχουμε κάνει σημαντικές νίκες. Όπως η άδεια για την Ευρώπη και η έγκριση της ΕΕΑ για την Παναθηναϊκή Συμμαχία παρά τα εμπόδια που υπήρξαν».

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία

Στο μεταξύ, ξεκίνησε την Δευτέρα (2/07) η προετοιμασία του «τριφυλλιού» εν όψει της νέας σεζόν με εργομετρικά το πρωί και το απόγευμα προπόνηση.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε στη διάθεσή του τους Μπουμσόνγκ, Τοτσέ, Ζέκα, Ιωαννίδη, Χριστοδουλόπουλο, Μαρίνο, Βύντρα, Κοτσόλη, Καρνέζη, Πετρόπουλο, Κάσας, Ταμπάκη, Χουχούμη, Κουσίδη, Λαγό, Σεϊταρίδη, Χρήστο Δώνη και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον ομογενή από τη Νέα Ζηλανδία, Κώστα Μπαρμπαρούση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις αντοχής, ασκήσεις με πάσες και στην συνέχεια ελεύθερο διπλό.

Από την Τρίτη (3/07), στις προπονήσεις θα παίρνουν μέρος οι Αποστολόπουλος, Γιαννιτσάνης και Σταματάκης από την ομάδα Νέων.