Νέο Τμήμα ΑΧΕΠΑ για νέους στην Αυστραλία

Ανοικτή πρόσκληση σε νέους ανθρώπους της παροικίας που μοιράζονται τα ιδεώδη του νεοσύστατου τμήματος Νεολαίας. «Αχιλλέας» της ΑΧΕΠΑ, να συμμετάσχουν στο σχήμα απευθύνει ο πρόεδρός του Γιάννης Τσαούσης. Το τμήμα Νεολαίας είναι ένα νεοσύστατο «ίδρυμα», που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΑΧΕΠΑ και όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Γιάννης Τσαούσης στόχο έχει να φέρει κοντά νέους της παροικίας μας -και όχι μόνο- που πιστεύουν στη διάδοση των ελληνικών ιδεωδών και της ελληνικής κουλτούρας στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και θέλουν παράλληλα να αναπτύξουν φιλανθρωπική δράση.
Η επιτροπή του τμήματος αποτελείται από νέους ανθρώπους ηλικίας από 18 – 23 ετών και εκτός από τον Γιάννη Τσαούση που είναι ένας από τους κύριους εμπνευστές του θεσμού, το συμβούλιο απαρτίζουν οι Josh Carfi, αντιπρόεδρος, Έλενα Χαλκά, γραμματέας, Nick Neilsen, ταμίας Γιάννης Παπαεμμανουήλ και Αντώνης Παπαδημητρίου.
Ήδη το Achilleas Youth έχει παρουσία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και καλεί τους νέους μας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρός του «είναι σημαντικό η νέα γενιά όχι μόνο να συνεχίσει το έργο της πρώτης γενιάς αλλά και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που η σταδιακή αποχώρηση της γενιάς των γονέων μας από ηγετικές θέσεις οργανισμών της παροικίας επιβάλλει».
Τη σύσταση του νέου αυτού οργάνου καλωσόρισε και ο πρόεδρος του οργανισμού ΑΧΕΠΑ σε παναυστραλιανό επίπεδο, κ. Ηλίας Ντούφας, ο οποίος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια που εγγυάται το μέλλον του οργανισμού.
neoskosmos.com