Αλαφούζος: «Θα γίνουν δύο ακόμα μεταγραφές»

Γεύμα παρέθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και στη διάρκειά του γνωστοποίησε ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει σε δύο ακόμα μεταγραφές.

Ο ιδρυτής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» επισήμανε ακόμη μεταξύ άλλων ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς το «Σωματείο», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Λέτο θα έχει την πλήρη στήριξη όλων μέχρι να επιστρέψει «σιδερένιος» στα γήπεδα.

Στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας είπε πως «θα γίνουν ακόμη 1-2 κινήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, για να είναι πιο έτοιμη η ομάδα εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ», ενώ για τις περιπτώσεις των Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κουίνσι, Σπυρόπουλου και Λέτο επισήμανε πως «βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη». Ξεκαθάρισε πως επιθυμία της διοίκησης είναι η παραμονή του Καραγκούνη για ένα χρόνο ακόμη, για τον Κατσουράνη επισήμανε πως το πρόβλημα είναι τα πολύ υψηλά μπόνους που έχει στο συμβόλαιό του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για παραμονή του Κουίνσι. Όσον αφορά τον Λέτο, ήταν ξεκάθαρος: «Από τη στιγμή που ο ίδιος στήριξε την ομάδα σε δύσκολες περιόδους, γι’ αυτό με τη σειρά του ο σύλλογος θα σταθεί δίπλα του σ’ αυτή τη δύσκολη φάση της καριέρας του». Αποκάλυψε πως μέσα στο επόμενο 24ωρο θα γίνει συνάντηση με τον μάνατζερ του Αργεντινού, Φερνάντο Κοσεντίνο, όπου και θα του προταθεί μείωση των απολαβών του για φέτος, με επέκταση για ένα χρόνο ακόμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου, ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος. «Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα κατασκευής του νέου μας ‘σπιτιού’ στο Βοτανικό» είπε, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις για ένα εναλλακτικό πλάνο, που αφορά τη δημιουργίας της «Πράσινης Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ (το πλάνο αυτό είχε εμπνευστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος). Στο «τραπέζι έπεσε» και η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, σχέδιο για το οποίο ο κ. Αλαφούζος τόνισε πως η «περίπτωσή του δεν προχωράει, λόγω του ότι δεν πληρούσε τα στάνταρ του αντισεισμικού νόμου, ενώ απαιτούνταν πολλά χρήματα και για την ανακατασκευή του».