Ομήρου:Απαράδεκτες αναφορές περιέχει το προσχέδιο ψηφίσματος του ΣΑ

Απαράδεκτες αναφορές που στοχεύουν να αλλοιώσουν προηγούμενες θέσεις ψηφισμάτων περί Κύπρου, περιέχει το προσχέδιο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε ότι «οι απαράδεκτες αυτές αναφορές, των οποίων η υιοθέτηση μεθοδεύεται από τους Βρετανούς,στοχεύουν πρώτον στην αναθεώρηση του ρόλου και της σύνθεσης της ειρηνευτικής δύναμης κατά τρόπον που να εξουδετερώνεται το ψήφισμα 186/1964, με βάση το οποίο για πρώτη φορά εγκαταστάθηκε στη Κύπρο η ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

«Δεύτερον, στο προσχέδιο του ψηφίσματος παραλείπονται οι προϋποθέσεις για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, κάτι που υπήρχε σε όλα τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», πρόσθεσε ο κ.Ομήρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, «είναι προφανής ο στόχος των Βρετανών να διαμορφωθεί ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που να λειτουργεί ως πίεση προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνική κυπριακή πλευρά».

Ο κ. Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποτραπούν οι απαράδεκτες και δόλιες βρετανικές μεθοδεύσεις, όπως είπε.