Το Δεύτερο Παμμακεδονικό Αντάμωμα 13-14-15 Ιουλίου

Το δευτερο Παμμακεδονικο Ανταμωμα ειναι γεγονος! Η ημερομηνια του φετιβαλ ειναι 13-14-15 Ιουλιου 2012 . Το αντάμωμα θα γίνει στην Φλώρινα, την πόλη που διάλεξε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για να γυρίσει σκηνές από τις ταινίες του “Ο Μελισσοκόμος”, “Τοπίο στην oομίχλη” , “Tο μετέωρο βήμα του πελαργού”.

Η ονομασία της Φλώρινας, σύμφωνα με ορισμένες εκδοχές, σχετίζεται με τη Flora , τη θεά της βλάστησης για τους αρχαίους Ρωμαίους και τον όρο που σήμερα μεταφράζεται σε χλωρίδα.

Το φυσικό περιβάλλον της πόλης είναι μοναδικό. Με ποικιλία οικοσυστημάτων από τις έξι λίμνες της εως τους πλούσιους ορεινούς όγκους, που φιλοξενούν εξαιρετικά σημαντικά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έξι περιοχές του νομού συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000”. Από πολύ νωρίς, αναγνωρίστηκε η μοναδικότητα και η σπουδαιότητα των Πρεσπών ως ενδιαίτημα σημαντικών ειδών οργανισμών, κυρίως πουλιών. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζοντας τις φυσικές αξίες τις περιοχής, ανακήρυξε την περιοχή Εθνικό Δρυμό, το 1974, ενώ από το 1973, συγκαταλέγεται στους υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13 ΙΟΥΛΙΟΥ

1Η ΗΜΕΡΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΑ 12 ΜΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΜ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ

2Η ΗΜΕΡΑ

9 ΠΜ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΕΣΠΑ-ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ- ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΙΣ 8ΜΜ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

3Η ΗΜΕΡΑ

9 ΠΜ ΠΡΩΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΣ 5ΜΜ. ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ

4Η ΗΜΕΡΑ 9 ΠΜ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ