Ο νέος Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό

«Κυρίαρχη προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι η αξιοποίηση της δύναμης της ομογένειας» δηλώνει ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, την επομένη της ορκωμοσίας του.

 «Προσωπικά, πιστεύω ότι η ομογένεια ήταν πάντα μια πολύ μεγάλη δύναμη για την πατρίδα μας. Και αυτή ειδικά την περίοδο, τη δύναμη αυτή πρέπει να την αξιοποιήσουμε» αναφέρει και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, με το δικό τους τρόπο, να επηρεάσουν τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη χώρα μας και, σε ένα μεγάλο βαθμό, μπορούν να το κάνουν μέσα από την παρουσία, την ενεργοποίηση, τη δραστηριότητα των ελληνικών κοινοτήτων. Πιστεύω ότι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα μπορεί να γίνει πρεσβευτής της Ελλάδας, αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή», τονίζει, εξηγώντας όμως ότι «και η προσπάθεια, το ενδιαφέρον και η πραγματική αγάπη της όποιας ελληνικής Πολιτείας απέναντι στο ομογενειακό στοιχείο πρέπει να εκφράζεται μέσα από δράσεις μιας συγκεκριμένης πολιτικής δομής».

Ολόκληρη η συνέντευξη στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ

Βιογραφικό

Ο το 1966. Είναι Μικροβιολόγος Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.

Ο Κώστας Τσιάρας ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Σ.Ε.Π.Φ.Υ.) Καρδίτσας (1992-1993). Επίσης είναι μέλος πολλών επιστημονικών Συλλόγων: ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και ιδρυτής του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας. Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΝΔ Καρδίτσας (1991-1994) και παράλληλα υπεύθυνος Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας.

Βουλευτής Καρδίτσας από το 2004, γιατρός στο επάγγελμα, με ιδιαίτερη αγάπη στις ξένες γλώσσες- μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και μαθαίνει, στα ειδικά τμήματα της Βουλής, ρωσικά και ιταλικά- .

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ