Η συναυλία του Λ. Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο

«Απόψε είμαστε όλοι Έλληνες», τραγούδησαν κάπου τριανταοχτώ χιλιάδες θεατές στη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία τραγούδησαν αυτό που πιστεύουν πως «Οι ‘Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο».

Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία και το όνειρο του Έλληνα καλλιτέχνη που ταξίδεψε με την κιθάρα του σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συναντήσει, να τραγουδήσει και να φέρει στην Ελλάδα καλλιτέχνες όπως οι ‘Αντζελο Μπραντουάρντι, Τονίνο Καροτόνε, Κριστόφ, Μπερνάρ Λαβιλιέρ, Νομάντι, Πιλούκα Αρανγκουρέν, Κουατουόρ Στίβενς, Γιόζεπ Τέρο.

Στο αρχικό πρόγραμμα βρίσκονταν και το όνομα του Λούτσιο Ντάλα αλλά όπως είπε ο Μαχαιρίτσας επί σκηνής «η ιστορία μας πρόλαβε».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καλλιτέχνες από Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με αφορμή τη συμμετοχή τους στο δίσκο ενός Έλληνα καλλιτέχνη. Μεταξύ όσων συμμετείχαν στη συναυλία ήταν και οι Eλεωνόρα Zουγανέλη, Xάρης Kατσιμίχας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής και άλλοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες

ΠΗΓΗ: ana.gr