Στην Θεσσαλονικη το συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού

Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ, θα πραγματοποιήσει στις 12-14 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), η γενική συνέλευση της οποίας λαμβάνει χώρα ανά διετία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, επαφές με τους φορείς, τις αρχές και τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης θα έχουν ο πρόεδρος της Ενωσης, Τζον (Γιάννης) Πανταζόπουλος, βουλευτής στη Βικτώρια της Αυστραλίας, που έχει διατελέσει υπουργός Τουρισμού, Υποδομών και Απασχόλησης στη χώρα, ο δεύτερος αντιπρόεδρος, Τόμας Κατσιαντώνης, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire των ΗΠΑ και τα μέλη Στηβ Γεωργανάς, ομοσπονδιακός βουλευτής στην Αυστραλία, Τζιμ Καρυγιάννης, βουλευτής στον Καναδά, Μάικ Τσιόκας, πολιτειακός βουλευτής στη Georgia των ΗΠΑ και Τεντ Ρόκας, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire.

Στόχος των επαφών είναι οι ομογενείς βουλευτές να προσφέρουν τη «ματιά» του απόδημου ελληνισμού στα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλά τραπέζια, με αντικείμενο τον τουρισμό και την τεχνολογία-καινοτομία-ενέργεια αντίστοιχα, στα οποία θα συμμετέχουν φορείς της πόλης και εκπρόσωποι της τοπικής βιομηχανίας.

H ΠαΔΕΕ είναι πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε το 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή μετέχουν 226 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα ανά τον κόσμο (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου). Η γραμματεία της λειτουργεί υπό τη Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής._

ΠΗΓΗ: ANA.GR