Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας και μάλιστα με το γνωστό παραληρηματικό ύφος που διακατέχει τους ανιστόρητους βόρειους γείτονές μας. Ο πρόεδρος της λεγόμενης οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» Τόντορ Πέτροφ, που θεωρείται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς στα Σκόπια και πιστός υποστηρικτής του πρωθυπουργού κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Dvenik, ζήτησε να καταδικαστεί για «εσχάτη προδοσία» ο πρώην πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκιέφκσι, επειδή δήλωσε πως τα σημερινά Σκόπια πλαστογραφούν την ιστορία. «Δεν χρειάζεται να κάνει διδάγματα για την ιστορία και τη δημοκρατία αλλά να βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή για προδοσία και αδικαιολόγητο πλουτισμό» δήλωσε συγκεκριμένα για τον Γκεοργκιέφκσι, ενώ από το εθνικιστικό του παραλήρημα δεν γλίτωσε ούτε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Ο αντίχριστος Άνθιμος ενστερνίστηκε τις ιδέες του Γκεοργκιέφσκι, επειδή και οι δύο είναι υπηρέτες του Σατανά. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων», δήλωσε για τον μητροπολίτη Άνθιμο, ενώ επανέλαβε τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για ελληνική κατοχή της Μακεδονίας. Ο ίδιος απάντησε και στην πρόσφατη τοποθέτηση, περί «Μακεδονισμού», του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, που ούτε εκείνος διέφυγε του ανιστόρητου Σκοπιανού υπερεθνικιστή. «Ο μακεδονισμός είναι για τη «Μακεδονία» και την εθνολογία. Αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Για τους Έλληνες πάντα ο μακεδονισμός είναι στοιχείο γεωγραφίας και από τους Βαλκανικούς πολέμους η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Αθήνας», δήλωσε. Βασικό αίτημα της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» είναι η αναγνώριση της ανύπαρκτης Σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε όσους εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο και η επιστροφή των υποτιθέμενων των περιουσιών τους.

Ο Πετρόφ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος και προέτρεψε το σκοπιανό κοινοβούλιο να καταθέσει αίτημα στο φθινοπωρινό Συμβούλιο του ΟΗΕ για αλλαγή της ονομασίας από FYROM σε «Δημοκρατία της Μακεδονία» στα σλαβικά και στα αγγλικά ως «Republic of Macedonia» με το διεθνές κωδικό σήμα «ΜΚ» ή «MKD». Η οργάνωση αποτελείται από φανατικούς και συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της εθνικιστικής κυβέρνησης Γκρουέφσκι και της πολιτικής της περίφημης «αρχαιομακεδονοποίησης» του σλαβικού πληθυσμού της χώρας, που πολύ απλά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μετατρέψουν την κεντρική τους πλατεία σε μία απέραντη και κακόγουστη …«Ντίσνευλαντ»…

Πηγή: Prionokordela.gr